PUBLICITAT

Andorra La Vella

La remesa d’euros es «normalitza» després de les últimes alteracions

La propera distribució de monedes s’iniciarà a finals d’aquest any

Per ESTEFANIA GRACIA

Cartell informatiu sobre la venda d’euros, al Govern.
Cartell informatiu sobre la venda d’euros, al Govern. | TONY LARA
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va destacar ahir que la distribució d’euros andorrans s’ha «normalitzat». Aquesta estabilització es denota després del rebombori que es va generar amb la remesa de paquets estàndards, el lot de monedes per valor de 3,88 euros que el Govern va posar a disposició dels residents del país durant l’any 2014 i que fins a principis d’aquest any no ha estat distribuït.
 
Cinca va reconèixer que amb la remesa de dits paquets es va «alterar el mercat», ja que alguns ciutadans van recollir el seu lot «i després el van revendre per un valor molt més alt». Tot i això, el ministre portaveu va assegurar que aquesta problemàtica no es tornarà a repetir, doncs al 2015 ja es va eliminar el paquet estàndard i ara només es pot accedir a euros andorrans de col·lecció a través d’entitats numismàtiques acreditades. 
 
Nova tongada / L’Executiu ha començat a repartir aquest dilluns els euros andorrans de col·lecció demanats durant el 2015. La distribució va «en retard degut a la problemàtica dels paquets de monedes per a residents», va destacar Cinca. Així, a finals d’aquest any o principis del que ve es distribuiran els euros demanats durant el 2016.
 
Per aquest any, el Govern posarà en circulació un total 2.815.000 euros. D’aquests, el 16,89% (475.800 euros) seran donats en paquets de col·lecció, mentre que la resta es distribuirà entre les entitats bancàries del país i d’Espanya per posar els diners en circulació. 
 
Una de les novetats d’enguany és que les monedes del 2016 inclouran l’escut del país en un holograma com a mesura de seguretat. Cinca també va destacar que aquest any es posaran a disposició monedes de dos euros commemoratives, tot i que no va especificar quin serà el motiu de dita commemoració. 
 
Monedes del 2015 / En relació a les demandes d’euros del passat any, Cinca va destacar que fins a la data s’han formalitzat 37.110 comandes de presentacions especials de col·lecció. D’aquestes, 4.500 seran distribuïdes a Andorra a través de dotze comerços especialitzats i 32.610 presentacions seran distribuïdes internacionalment mitjançant 204 empreses de 22 països. 
 
A més, aquesta distribució s’està fent alhora en les entitats foranes i del país. S’ha determinat aquesta mesura perquè no hi hagués «el perill» que les entitats andorranes utilitzessin aquest avantatge per introduir-se abans en el mercat i produïssin així la seva alteració, va explicar Cinca. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT