PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Rull anuncia 1,2 milions per reformar carreteres al Pirineu

El conseller parla de la necessitat de mantenir i potenciar «l’accessibilitat» al territori pirinenc

Per EL PERIÒDIC

Una màquina llevaneus, en una carretera.
Una màquina llevaneus, en una carretera. | EL PERIÒDIC
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar aquesta setmana una partida extraordinària d’1,2 milions d’euros per millorar carreteres i accessos a pobles de l’Alt Pirineu i l’Aran. El conseller va explicar que els pressupostos del 2016 que no es van acabar aprovant incloïen una partida per tirar endavant un pla de camins complert: «Això no ha pogut ser, però l’últim trimestre disposarem d’1,2 milions d’euros per millorar els accessos a nuclis», va assegurar Rull. 
 
El conseller va afirmar que «l’accessibilitat» és una part important de l’equilibri territorial i que la seva «responsabilitat com a conseller és trobar recursos d’on sigui». Rull va confirmar que ha donat instruccions per tal que es facin els convenis amb Consells Comarcals i ajuntaments del Pallars Subirà, el Pallars Jussà, la Val d’Aran i l’Alt Urgell per tal que es puguin fer aquestes reformes a les infraestructures.
 
Resposta als ajuntaments / El conseller dóna així resposta a les demandes dels ajuntaments de l’Alt Pirineu que demanaven una millora en les infraestructures rodades. Rull va reconèixer que «al Pirineu hi ha pobles que no són accessibles amb condicions raonables». 
 
El conseller va justificar la inversió per les «condicions climatològiques» que malmeten molt les carreteres del Pirineu. En aquest sentit, Rull va afegir que «es rep una pressió en forma de neu i de glaç que no reben altres carreteres del país». Rull va explicar que s’actualitzarà el projecte constructiu de la C-462, de titularitat de la Generalitat, que uneix la Seu i la vall de Tuixent i La Vansa, de manera que quan hi hagi disponibilitat pressupostària fer una reforma. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT