PUBLICITAT

Andorra La Vella

El curs polític s’inicia amb BPA sobre la taula

El síndic general remarca que hi ha altres temes a tractar, com la sanitat

Per ESTEFANIA GRACIA

El síndic general, Vicenç Mateu.
El síndic general, Vicenç Mateu. | TONY LARA
En breu començarà el nou curs polític, i en vista dels darrers successos entorn al cas BPA, s’augura que el treball dels grups parlamentaris i el Consell General serà força intens. El síndic general, Vicenç Mateu, va destacar ahir que tot i que és «un tòpic, tindrem una tardor moguda. I és que aquest any sembla que hi haurà molta activitat». 
 
Alguns dels temes més candents i dels primers que es posaran sobre la taula al començar l’activitat política seran les últimes denúncies i coaccions cap a la Banca Privada d’Andorra que han sortit a la llum durant els darrers dies. Al respecte, Mateu va remarcar que «hi ha una comissió especial davant de la qual es faran diferents compareixences». A més,  «algun grup parlamentari ja ha anunciat que en funció del que es digui en aquesta comissió hi haurà altres demandes que se’n deduiran».
 
Tot i això, el síndic general va voler destacar que hi ha altres temes que també són destacables i que s’hauran de treballar durant el proper curs polític. «Tenim un debat pendent sobre el model sanitari, que vol tirar endavant el Partit Socialdemòcrata. A més, ja es va demanar que es pogués fer un debat monogràfic al Consell General entorn a aquest àmbit».  
 
«Tenim també el gran tema, que és l’apropament amb Europa, i la delimitació de competències entre el Govern i els comuns, per tant, l’agenda està més plena que mai». Mateu també va matisar que està pendent la llei d’intercanvi d’informació fiscal, «que sabem que entrarà l’1 de gener del proper any». Per tant, aquestes i altres qüestions faran que la política parlamentària d’aquest curs sigui constant. 
 
La sobirania d’Andorra / Degut a les darreres informacions sobre el cas BPA, alguns grups parlamentaris han destacat que es veu en entredit la sobirania del país. Al respecte, Mateu va assegurar durant els propers dies que cada grup «podrà expressar el seu punt de vista». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT