PUBLICITAT

la seu d'urgell

Menys visitants, però més pernoctacions dels turistes

L’Alt Pirineu ha registrat un increment d’activitat del 4%

Per El Periòdic

Una vista general de la ciutat de la Seu d’Urgell.
Una vista general de la ciutat de la Seu d’Urgell. | El Periòdic
Durant el mes d’agost, el nombre de turistes estrangers a la demarcació de Lleida ha descendit en un 12,2% en relació al mateix mes de l’any passat, segons un informe de la Càtedra de Turisme de la Universitat de Lleida (UdL) del qual RàdioSeu se n’ha fet ressò. En front de la davallada de visitants, l’informe revela que les pernoctacions de turistes catalans i espanyols han augmentat un 10,6%. De fet, les pernoctacions dels estrangers també han crescut lleument, un 0,9%, amb el que implica el conseqüent increment dels ingressos hotelers.
 
En comparació amb tot Catalunya, els hotels de la demarcació de Lleida, concentrats principalment al Pirineu, han crescut percentualment una mica menys, però han tingut un més gran creixement de pernoctacions. A més a més, l’informe remarca que el nombre de viatgers registrat a l’agost és el més elevat dels darrers 15 anys.
 
EL PIRINEU / Quant al nombre total de visitants, l’Alt Pirineu ha registrat un increment d’activitat del 4%, i els del pla de Lleida han arribat fins al 5%. 
En canvi, a l’Aran s’ha patit un descens, amb un -0,8%, compensat però per l’increment notable de pernoctacions. 
 
L’estiu de 2016 ha registrat un total de 254.800 viatgers allotjats als hotels del territori, un 9,3% més que l’estiu de 2015. Aquests han realitzat un total de 586.700 pernoctacions, un 8,1% més que l’estiu passat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT