PUBLICITAT

L'Aeròdrom de la Seu fa 1.000 operacions en tres mesos i mig

  • El Govern, satisfet per l'activitat que s'ha generat des de la inauguració
  • L'objectiu és augmentar els vols i enfocar la instal.lació cap al turisme
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una avionetes, a les instal.lacions de l'aerodrom de la Seu. Foto: TONY LARA

L'aeròdrom de la Seu d'Urgell ha fet 1.000 operacions en tres mesos i mig de funcionament, segons ha explicat el director d'Aeroports, Ports i Costes de la Generalitat, Oriol Balaguer. El balanç que fan des del departament és "molt positiu", ja que després de molts anys de tancament de l'Aeroport "s'havia de veure" com reaccionaria el sector aeronàutic a la reobertura.

Balaguer va manifestar a l'ACN que han utilitzat l'aeroport de la Seu entre 300 i 350 avions al mes i que en els tres mesos i mig d'ençà de l'obertura han passat 160 matrícules diferents. L'aeròdrom encara s'ha de consolidar i, tot i la bona temporada d'estiu, ha de continuar augmentant la seva activitat i oferint nous serveis. En aquest sentit, el director va manifestar que s'espera que a partir del gener ja hi hagi construïts els nous hangars i s'hagi adjudicat el servei de restaurant.

HANGARS
Es preveu la construcció de 16 hangars que podran donar serveis d'estacionament, manteniment d'aeronaus i helicòpters, handling integral, aviació comercial i altres activitats aeronàutiques. Els nous hangars estaran situats en les zones oest, sud-oest i sud de la plataforma de l'aeroport. Les parcel.les de cadascuna de les zones tindran mides diferents per tal de poder donar una oferta de serveis més variada i adequada a la demanda.

Balaguer va explicar que estan preparant la campanya d'hivern i que per això s'ha parlat tant amb el patronat de turisme de la Diputació com del mateix Ajuntament de la Seu. L'aeroport ha d'atraure un turisme de qualitat europeu, ja que és "molt proper a una oferta d'activitats d'hivern potent". El representant de la Generalitat va destacar que "és important" fer conèixer l'aeroport fora de Catalunya, ja que hi ha un gran potencial de creixement al sud de França o a països com Itàlia o Suïssa, on la tradició d'aviació general és important. L'aeroport disposa d'una pista d'enlairament d'1,2 quilòmetres de longitud i una amplada de 28 metres. A la pista hi conflueixen quatre car- rers de rodatge, que permeten la sortida ràpida de la pista, així com girs de 180°, entre altres maniobres.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT