PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

A la tardor, torna l’Andorra a Taula

L'objectiu és fer d’Andorra un país de destinació gastronòmica

Per El Periòdic

andorra a taula
andorra a taula | El Periòdic
Fins el 28 de novembre podem gaudir de les Jornades gastronòmiques l’Andorra a Taula que arriben a la desena edició, organitzades per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) amb la col·laboració de Damm i Andorra Turisme. En aquesta edició els productes recomanats són els de proximitat i els llegums. Els llegums perquè la FAO  ha declarat l’any 2016 Any internacional del llegums i són un producte important en l’alimentació de tots els països. La ministra d’Agricultura, Sílvia Calvó, ho va explicar en la presentació de les jornades, recordant que «els llegums són un aliment que formen part d’una nova manera de viure més sostenible i millor per a la nostra salut i la del planeta».
 
Un total de 33 establiments participants (24 d’Andorra i Escaldes, quatre d’Ordino, quatre de la Massana i un de Sant Julià) ofereixen els menús gastronòmics de l’Andorra a Taula que, en aquesta desena edició, confirma la consolidació de l’esdeveniment.
 
En totes les enquestes, la cuina és un dels elements més valorats d’un destí turístic. Un dels objectius de la UHA és fer d’Andorra un país de destinació gastronòmica i l’Andorra a Taula pot contribuir, a poc a poc, a aconseguir la fita amb la col·laboració de tothom.
 
Com en cada edició, hi ha dos tipus de menús: el de degustació, amb aperitiu, quatre plats i postres; i el tradicional, amb aperitiu i a escollir entre dos primers, dos segons i dues postres. Els preus van des dels 20 a 35 euros€. Com podeu veure n’hi ha per a tots els gustos i butxaques.
 
En la darrera edició es va arribar als 7.000 menús, i l’organització espera poder superar aquesta xifra.
 
Com a novetat tenim l’aplicació Gastronosfera, que proporciona informació de tots els establiments participants i dels menús que ofereixen i els seus preus. L’eina, a més, permet la geolocalització dels establiments, facilitant la feina als visitants.
 
Bon profit i gaudiu de les petites joies que han creat els restauradors per a les Jornades gastronòmiques l’Andorra a Taula. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT