PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un Gran Recapte de dotze tones de menjar solidari

Exitosa prova pilot organitzada pel Voluntariat a tres centres comercials de la capital

Per El Periòdic

La ministra Olga Gelabert visita el magatzem on hi ha el Gran Recapte d’Aliments.
La ministra Olga Gelabert visita el magatzem on hi ha el Gran Recapte d’Aliments. | ANA / C. G.
La primera edició del Gran Recapte d’Aliments d’Andorra ha recollit un total de 12.000 quilos de productes, segons informa l’agència ANA. Una xifra que de ben segur convertirà el que la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha concedit l’etiqueta de prova pilot, en la primera edició d’una iniciativa que hauria de tenir continuïtat vistes les dotze tones d’èxit. 
 
Aquesta és la xifra que ahir va donar a conèixer Govern, a través de les dades facilitades pel Comitè Andorrà del Voluntariat, que va mostrar la seva satisfacció per la implicació de la ciutadania al llarg del dissabte passat, dia escollit per al Gran Recapte. També es va mostrar molt agraït per la «gran solidaritat dels andorrans» el màxim mandatari de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora. «Quan es demana col·laborar, tothom es mou», va celebrar.
 
Precisament, Càritas Andorrana és l’entitat que va gestionar tots els productes recaptats, els quals destinarà al Banc d’Aliments, tot i que tenint en compte la gran quantitat de tones aconseguides, més que de sobres per un país petit com és el Principat, s’estudia la viabilitat que una part sigui exportada a fora del país. Es tracta de productes de caducitat a mig i llarg termini, com llaunes i conserves, per la qual cosa no perillaria que es fessin malbé. 
 
Tant des del departament de Joventut i Voluntariat del Govern, com des de Càritas, s’ha volgut agrair la tasca dels voluntaris, al voltant d’una cinquantena, com també la participació dels tres grans magatzems on es podien fer les donacions un cop comprats els productes: Centre Comercial Andorra, Pyrénées, i E.Leclerc Hiper Andorra. «Aquest darrer va fer un donatiu important d’aliments», va informar el Govern. 
 
Rocamora, de la seva banda, va confirmar que ja es treballa en repetir l’acció l’any vinent, i que els agradaria poder estendre la iniciativa a tot el país i no només limitar-la a supermercats d’Andorra la Vella, «així podria col·laborar tothom», va ressaltar. Si dotze ja sembla un Gran Recapte, amb tot el país bolcat podria guanyar-se el nom d’Escandalós Recapte, valgui la redundància. En tot cas, aquest ha estat un gran exemple de la solidaritat que pot arribar a assolir la societat andorrana quan toca ajudar a tots aquells que passen gana i més quan ja parlem del Nadal, època en la qual hi ha més sensibilització.


La Recollida comptarà amb una vintena de col·laboradors
 
Demà passat es donarà el tret de sortida a un dels esdeveniments més característics del Nadal andorrà des de fa més de vint anys, segons informa l’agència ANA. Es tracta de la campanya de recollida de joguines a favor de Càritas, que arriba a la seva 24a edició i que és possible gràcies a la tasca que realitza des dels seus inicis el periodista d’RTVA Òscar Royo. En total seran una vintena els col·laboradors privats que ajudaran amb donacions o logística a la recollida de joguines fins el pròxim 2 de gener.
 
L’objectiu és seguir augmentant el nombre de donacions de la ciutadania i de les empreses, i si pot ser seguir «amb el creixement extraordinari» de l’any passat, quan es van recollir 672 joguines i 210 peluixos per a 244 menors. S’apropa seriosament al miler.
 
Per aconseguir aquests elevats nivells de donacions s’han programat diverses activitats complementàries a banda dels punts de recollida. L’11 i el 27 de desembre, durant els partits del MoraBanc Andorra contra el Barça i l’Unicaja de Màlaga, respectivament, es faran accions per animar la ciutadania, i també s’ha organitzat des d’Inlingua una masterclass de zumba i cycling als Serradells, el 16 del mateix mes. Tot el que aportin els participants anirà per a la campanya.
 
Royo va recordar que, com cada any, demanen joguines per a nens fins els16 anys, que no siguin bèl·liques ni estiguin embolicades ni. «Són els voluntaris d’escoles del país els que s’encarreguen d’això «És molt bonic, fomenta la solidaritat per part dels joves, que donen el seu temps per poder ajudar en la campanya», va lloar Rocamora.

PUBLICITAT
PUBLICITAT