PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu, Vila Florida de Catalunya

La ciutat és el primer municipi alturgellenc que rep el distintiu de la confederació catalana

Per EL PERIÒDIC

Ornamentacions florals al Parc Olímpic del Segre, a la Seu d'Urgell.
Ornamentacions florals al Parc Olímpic del Segre, a la Seu d'Urgell. | AJUNTAMENT LA SEU D\'URGELL
La Seu d’Urgell s’incorpora al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. 
 
La Seu és, a més, el primer municipi de la comarca de l’Alt Urgell en sumar-se a Viles Florides, i la seva adhesió arriba després de la incorporació al mes de febrer de l’històric carrer dels Canonges, que es va convertir també en el primer espai florit de la comarca alturgellenca.
 
Per la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, adherir-se al moviment era un pas «lògic» després de la feina feta i el compromís demostrat des de fa anys promovent i implicant-se en l’enjardinament de zones verdes. I és que la ciutat urgellenca «disposa d’un gran patrimoni de zones verdes, parcs, jardins i rotondes dissenyats i cuidats de manera sostenible» puntualitza Font. «Per tot això, creiem fermament que la Seu és una vila florida».  
 
Amb aquesta incorporació, ja són 102 els municipis de tota Catalunya que formen part del moviment de Viles Florides.
 
Espais verds de la ciutat / Actualment, el municipi de la Seu disposa aproximadament de 220.000 m2 d’espais verds, fet que suposa una ràtio de 17,6 m2 /hab. Pel que fa a l’arbrat, hi ha uns 5.300 arbres d’unes 60 espècies diferents.
 
Respecte al nombre de plantes amb flor que es col·loquen anualment a la ciutat és d’aproximadament unes 3.000 unitats. A més, la capital alturgellenca també gaudeix de molts balcons particulars que mostren una ornamentació floral molt reeixida. 
 
Viles Florides / Viles Florides dona a conèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT