PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lluís Buendía, nou director econòmic del SAAS

L’expert en banca andorrana relleva Quirze Font

Per El Periòdic

El nou director econòmic i de recursos generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, Lluís Buendía.
El nou director econòmic i de recursos generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, Lluís Buendía. | SAAS
Lluís Buendía Hontañón és el nou director econòmic i de recursos generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). El nomenament de Buendía va tenir lloc durant la darrera sessió del Consell Directiu del SAAS, tot i que assumirà el càrrec el pròxim 1 de setembre. El directiu és el relleu de Quirze Font, acomiadat el gener passat per irregularitats en la gestió econòmica.

Buendía és un expert de la banca andorrana llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i amb un MBA a Esade que ha treballat des del 2011 com a director de compatibilitat i control de gestió de MoraBanc i que anteriorment havia estat set anys a Andbank, primer com a director de comptabilitat i posteriorment com a director de planificació i control. Abans havia treballat durant quatre anys d’auditor sènior a Crowe Horwath International, que té seu al Principat, i va compaginar la feina durant un any com a director de finances de Freixenet USA.

 El nou director econòmic assumirà un càrrec que va viure un serial de polèmiques amb l’anterior inquilí, Quirze Font, el qual va acabar sent cessat el gener d’aquest any perquè se’l considerava responsable  de bona part de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes. Amb tot, l’informe jurídic no va poder argumentar motius per a la seva destitució i, per tant, el comiat no va poder ser causal i el Govern el va haver d’indemnitzar amb més de 85.000 euros perquè li quedaven poc més de tres anys de contracte.

Es van detectar algunes infraccions administratives i algunes contractacions produïdes durant el 2014 que ja havien prescrit, i el ministre de Salut, Carles Àlvarez, va arribar a declarar que el director general del SAAS, Josep Maria Piqué –en el càrrec des del febrer del 2016– «tenia dubtes» sobre Font i havia perdut la confiança.

Arran d’allò, des de l’Executiu es van posar en marxa diferents mecanismes de control i es van implementat un conjunt de mesures com haver de demanar explicacions a l’autorització de totes les despeses davant del consell directiu del SAAS. Al gener, quan es va acomiadar Font, el ministre de Salut va decidir que Piqué compaginaria temporalment el seu càrrec de director general amb l’econòmic i que, a partir del decret de contractació dels càrrecs de director econòmic i assistencial, es buscaria un substitut que, segons va avançar Àlvarez, «serà andorrà». I aquí el tenim: Lluís Buendia.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT