PUBLICITAT

Ordino

Iarakè & Ginger clouen demà les Nits Obertes d’Ordino

La 20a edició tanca a les 12 del migdia a la plaça Prat del Call

Per Mònica Torres

Imatge promocional de Iarakè & Ginger.
Imatge promocional de Iarakè & Ginger. | Iarakè & Ginger
La 20a edició de les Nits obertes d’Ordino arriba a la seva fi amb l’actuació de Iarakè & Ginger, demà a les 12 hores a la plaça Prat del Call. Si el temps no és del tot favorable, l’actuació es traslladarà a la sala La Buna.

El grup andorrà que clourà les Nits obertes d’aquest any està nodrit d’una llarga trajectòria musical, amb músics que han format part de grups del panorama musical de dins del Principat però també de l’estranger. Tot i que van estar una temporada sense veu solista, l’any 2012 finalment van trobar la Ginger, una veu femenina que de ben segur li donaria un aire diferent a la banda amb nous temes. I de moment -cinc anys després- sembla que roda a la perfecció. Darrere la Ginger està la Laura Estiarte, que forma grup amb Tez Bazan a la bateria, Manel Martí a la trompeta i la percussió, Agustí Compte a la guitarra, Fab Villalba al baix, Robert Marsal als teclats, Jean-Louis Thorree al saxo i la trompeta i Esther Llena al saxo. I el grup funciona perquè toquen allò amb què gaudeixen: grans temes dels anys 70, 80, 90 i actuals amb una immensa varietat d’estils, com ara el rock, el jazz, el funk, el blues o el soul.

Els Iarakè & Ginger ja coneixen de primera mà com és actuar a Andorra i com és el públic andorrà. L’any passat van repetir per tercer cop al cicle de Músiques del món d’Escaldes-Engordany, i també han actuat en altres festivals del país com el Dijous de Rock a Andorra la Vella, l’Asma Rock a Encamp, el Jazz Hivern, l’Andorra Shopping Festival o Ritmes a la plaça de la Rotonda aquest mateix mes d’agost.

El tancament de les Nits obertes de la parròquia ordinenca s’assegura així ser tot un èxit, com igualment ho han estat les altres propostes musicals i de dansa, la novetat d’aquest any. El fet que les Nits s’hagin celebrat en diferents punts de la parròquia ha sumat potència a la varietat d’estils pels quals s’ha apostat, com la dansa contemporània amb guitarra elèctrica o el quartet amb oboè de l’ONCA Bàsic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT