PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

De Sousa vol millorar el paper dels portuguesos al Principat

Visitarà el Túnel dels Dos Valires, on van morir cinc portuguesos

Per El Periòdic

Martí i De Sousa en una visita del cap de Govern andorrà a Ponte de Lima, Portugal.
Martí i De Sousa en una visita del cap de Govern andorrà a Ponte de Lima, Portugal. | Arxiu ANA
El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, estarà demà i demà passat al Principat, en una visita que perseguirà millorar el paper de la comunitat portuguesa en el país, segons l’agència de notícies Lusa.  De Sousa «té com a objectiu millorar el paper de la comunitat portuguesa resident a Andorra», segons un comunicat de la presidència del Govern portuguès. Per això, entre els actes de la visita oficial de divendres estarà present a la Diada de Meritxell, que inclouen la missa en honor de la patrona del Principat i la tradicional ballada de sardanes, i mantindrà una recepció amb la comunitat portuguesa. 
 
A més, en el marc de la seva visita al Principat, que durarà al voltant de 24 hores, de Sousa es reunirà amb el cap de Govern, Toni Martí, i el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. També serà rebut al Comú d’Andorra la Vella i al Consell General, segons va explicar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell. En aquest context, De Sousa serà rebut a la Casa de la Vall demà a la tarda, on mantindrà una reunió amb el síndic general, Vicenç Mateu, i posteriorment saludarà els consellers generals i farà una breu visita a l’antiga seu del parlament. Bonell va manifestar ahir que és un honor rebre la visita del president de Portugal i va remarcar el fet que l’acompanyin cinc diputats, un fet que donarà peu a reforçar les relacions amb els consellers generals, i que en un futur pot propiciar una visita parlamentària a Portugal. 
 
Comitiva de Portugal / El president lusità no vindrà sol i estarà acompanyat pel secretari d’Estat de les Comunitats Portugueses, José Luis Carneiro, i els representants dels cinc partits majoritaris del parlament: Ulisses Pereira (PSD), Carla Tavares (PS), Ana Virginia Pereira (PCP), Ana Rita Bessa (CDS-PP) i Jorge Campos (BE).

Aquesta no és la primera vegada que un president portuguès visita el Principat. Andorra també va rebre l’anterior cap d’Estat lusità fa set anys, el març del 2010. En aquell moment, Aníbal Cavaco Silva va visitar el Túnel de les Dos Valires per retre homenatge a les víctimes de l’accident que va tenir lloc uns mesos abans, el novembre de 2009, en què van morir cinc residents portuguesos. Rebelo de Sousa també té planificat una visita al túnel, amb un minut de silenci en honor de les víctimes portugueses, després d’un dinar oficial amb el cap de Govern.  Actualment, viuen a Andorra 10.784 portuguesos, la segona comunitat de residents més nombrosa del país, després de l’espanyola. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT