PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

ERC vol més places d’aparcament

El grup proposa augmentar els espais de pàrquing per dinamitzar la zona del petit comerç

Per EL PERIÒDIC

Vista panoràmica de la Seu d’Urgell.
Vista panoràmica de la Seu d’Urgell. | Tony Lara
ERC la Seu presentarà dues mocions al ple municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que se celebrarà el proper dimarts 12 de setembre. La primera consistirà en fer una proposta per tal d’augmentar el nombre de places d’aparcament al centre comercial del municipi i alhora contribuir a la dinamització comercial del petit comerç.
 
En concret, el grup vol que s’arribi a acords amb les propietats de solars desocupats ubicats al centre de la ciutat per tal d’adequar-los com a aparcament. El suggeriment contempla que els espais siguin de pagament, gestionats per l’ajuntament, i alhora, que es pugui realitzar la bonificació a través de comprovants de compra als establiments adherits. 
 
Tanmateix, es proposa limitar l’horari d’estacionament, subjecte a l’horari comercial, que és de les 9 a les 21 hores. Segons ERC La Seu, aquest fet comportaria que l’emplaçament s’utilitzés principalment amb l’objectiu de realitzar compres al petit comerç de la ciutat. Precisament, el portaveu del grup municipal, Francesc Viaplana, va manifestar ahir que aquesta actuació «pot ser un bona eina de dinamització per als petits establiments de la nostra ciutat, que han vist minvats fortament els seus ingressos des de l’obertura del Mercadona». Ja que «un dels desavantatges que té la zona comercial del municipi ubicada dins la trama urbana, en front al gran centre comercial ubicat a l’entrada nord del nostre municipi, és la manca d’aparcament gratuït».
 
Retirada dels pals de bandera / L’altra moció vol reclamar el compliment de la llicència d’obres a la Direcció Nacional de la Policia. En aquesta moció, s’exposa la necessitat de fer enretirar els pals de bandera ubicats a l’estructura exterior de davant de la comissaria de policia. I és que segons ERC La Seu, durant la reforma de la instal·lació, es va denegar la ubicació dels pals a l’estructura exterior per part dels serveis tècnics municipals, fet que no va ser respectat pel sol·licitant, incomplint la llicencia d’obres atorgada.
 
De fet, el grup municipal ha reclamat en diverses ocasions, tant en junta de govern, com a través d’un prec al mateix plenari, que es realitzi el pertinent requeriment d’enretirada al sol·licitant i fent complir la llicencia atorgada, «ja que és requeriment que no s’ha dut a terme». 
 
Així mateix, el grup considera que és «molt greu que haguem de fer una moció per sol·licitar que es faci complir la llicència d’obres atorgada a aquest estament, que pel que sembla, no es veu subjecte al compliment de la legalitat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT