PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els problemes d’aplicació de la història clínica

Els consellers encara no han tancat l’informe d’un dels pilars de la reforma sanitària

Per L. R.

L’entrada de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’entrada de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | TONY LARA
Reflectir les visites i les proves realitzades per professionals mèdics de fora del país a la història clínica compartida segueix sent un problema. Malgrat que la comissió de Sanitat es va tornar a reunir ahir per debatre la fórmula més adequada, els consellers generals encara no han tancat un dels pilars de la reforma sanitària que la majoria té intenció que es tracti el ple del proper 5 d’octubre.

Segons ha pogut saber aquest rotatiu, la voluntat és que tothom pugui accedir a la història clínica compartida i que quedin anotades totes les proves de cada pacient independentment d’on s’hagin fet, si al Principat o fora. El problema rau en com obligar els professionals estrangers a aplicar el sistema andorrà i com fer arribar les dades dels pacients al Principat. La setmana passada, el grup demòcrata va proposar que fos el metge referent l’encarregat d’introduir els actes mèdics a l’estranger dels pacients dins la història clínica compartida.

Amb tot, ahir no es va tancar encara qui haurà d’assumir aquesta feina. El que està clar és que no serà automàtic i que haurà de ser la persona que s’ha desplaçat qui porti la documentació necessària a qui s’acordi per tal que la informació consti al seu historial.

Els detalls sobre quin professional sanitari serà finalment l’encarregat de fer aquesta gestió, on es farà i quants dies tindran els pacients per presentar la documentació necessària s’haurà de concretar més endavant a través d’un reglament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT