PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Fira de Sant Ermengol obre un dia més l’espai de formatges

L’esdeveniment comptarà amb més de 500 expositors

Per EL PERIÒDIC

Presentació de la Fira de Sant Ermengol 2017, ahir.
Presentació de la Fira de Sant Ermengol 2017, ahir. | AJUNTAMENT LA SEU D\'URGELL
L’edició 2017 de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 d’octubre. La principal novetat és l’obertura d’un dia més de l’espai firal que engloba la 23a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, la mostra d’institucions i empreses, l’espai de Tast Km0 i la mostra ramadera, segons va explicar ahir la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font: «L’espai de formatges començarà divendres, dia 14, a les quatre tarda, mentre que la resta d’espais de la Fira de Sant Ermengol obriran, com sempre, dissabte al matí, i restarà oberta fins diumenge, 15 d’octubre, a les nou del vespre», va explicar. 
 
L’ampliació de l’espai formatger és «una prova pilot, sent una decisió  que vol donar resposta a la petició de professionals que volen visitar la fira de formatges, però que durant el cap de setmana estan molt enfeinats i no en poden gaudir», va puntualitzar Font.  «A això s’hi suma el fet que divendres 14 enguany es troba situat en ple pont del Pilar, i el sector de l’hostaleria també ho havia demanat, tot preveient que aquells dies la Seu d’Urgell hi haurà més turistes i visitants», va afegir. 
 
Una altra novetat de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu és que es recupera una segona aula de tast. Les aules, que oferiran 17 activitats, s’instal·laran en un envelat a l’exterior de l’espai firal per poder donar cabuda a més formatgers. 
 
Concretament, hi haurà un total de 48 formatgeries procedents del Pirineu català (27), aragonès (cinc), de Navarra i del País Basc (10) i de França (cinc), amb més de 150 varietats diferents de formatges de producció pròpia. El formatge convidat d’aquest any és de Lanzarote (illes Canàries), el  Finca de Uga. Enguany, el premi Amic del Formatge recau en Cesca Olm i Pep Lizandra, fundadors de la formatgeria l’Orri. 
 
500 expositors / La Fira de Sant Ermengol 2017 disposarà d’un total de 500 expositors que van des de  formatgeries, institucions, empreses, artesania, automoció, entitats, productes ecològics, gastronomia i venda ambulant. Torna la Fira de Productes Ecològics del Pirineu, al llarg del carrer dels Canonges, on s’hi podran fer degustacions. 
 
Altres espais firals són la mostra empresarial, la promoció turística, el comerç, les entitats i associacions i els clubs esports. En concret, hi haurà sis estands institucionals; 13 d’associacions i entitats esportives, i 22 estands multisectorials.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT