PUBLICITAT

Sant Julia de Lòria

Filosofia contra la repressió

La concentració celebrada a l’UdA en rebuig de la violència viscuda a Catalunya durant l’1-O repassa grans cites de pensadors al llarg de la història

Per Mireia Aguilar

Estudiants i personal de l’UdA durant la concentració, ahir.
Estudiants i personal de l’UdA durant la concentració, ahir. | Maricel Blanch
Noms com John Stuart Mill i la seva obra Sobre la llibertat; Will Kymlicka amb la seva defensa a les minories o, fins i tot, els pares de la Declaració dels drets de l’home i el ciutadà, un dels documents fonamentals de la Revolució Francesa, van estar presents ahir a la concentració de la Universitat d’Andorra (UdA) 
Tot i que el curs universitari encara no arrenca del tot, els estudiants i els membres de la comunitat van fer ahir una petita mostra de suport en contra de l’ús de la força «desproporcionat» durant la jornada electoral de diumenge a Catalunya.
 
En boca d’Univers Bertrana, membre de la comunitat universitària convertit ahir en portaveu de l’acte, es va poder saber que «la comunitat universitària està encara en estat de xoc després de les imatges registrades, encara no ho hem paït i costa parlar», va assegurar. 
 
Potser, davant d’aquesta manca de paraules, van arribar els grans pensadors. J. S. Mill: «L’autoritat només existeix amb el permís dels ciutadans», Kymlicka: «La qualitat de les democràcies es mesura per com tracten les seves minories» i la Declaració de la Revolució Francesa amb el seu «dret de resistència a l’opressió». 
 
Després del minut de silenci en suport dels ferits, els estudiants van fer balanç sobre el no posicionament del país i la manipulació dels mitjans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT