PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella preveu tancar definitivament els Pouets

S’espera que la majoria voti la mesura en el pròxim ple

Per N.S.I.

Un cotxe a l’entrada del pàrquing dels Pouets.
Un cotxe a l’entrada del pàrquing dels Pouets. | EMILIO PRENAS
Andorra la Vella preveu tancar definitivament el pàrquing dels Pouets, després que la companyia no hagi entregat cap dels documents requerits per la corporació, segons van apuntar ahir fonts del comú. En aquest sentit, des de la corporació local van relatar que el tancament dels Pouets és un dels punts que s’han inclòs en l’orde del dia del pròxim ple, del qual encara no hi ha data, però tindrà lloc durant aquest mes d’octubre. Així doncs, es preveu que  els membres de la majoria votin a favor del tancament de la infraestructura, per la qual cosa s’hauria de fer efectiva.
 
Falten documents / De fet, el pàrquing ja es va clausurar de manera temporal i com a mesura cautelar el passat 4 d’agost.  En aquella ocasió, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va explicar que havia demanat a l’empresa gestora de la instal·lació, Dionis SLU, que entregués els certificats industrials del pàrquing,  així com les assegurances, però com que no va fer la corporació va decidir portar el cas a la Batllia. Finalment, aquest òrgan va donar la raó al comú, per la qual cosa es va ordenar tancar temporalment el pàrquing. Durant el ple de comú, que va tenir lloc el 4 de juliol,  els membres de l’oposició també van mostrar el seu suport a la corporació local. 
 
L’exigència per tornar a obrir era que l’empresa enviés aquests documents al comú, però no ho ha fet. De fet, des del consistori han confirmat que tot segueix igual i que no han rebut cap de la informació requerida, per la qual cosa han posat en marxa els mecanismes per tancar-lo, una realitat que es faria efectiva en el pròxim ple.
El pàrquing dels Pouets, actualment, es troba buit i no hi ha cap vehicle. A començaments d’agost i arran de la resolució de la Batllia es van treure tots els automòbils que estaven estacionats amb l’ajuda dels treballadors de la instal·lació. A més, es va posar en vermell el semàfor de la porta per mostrar que el pàrquing roman tancat. 
 
Una instal·lació polèmica / Des que es va inaugurar el 1995, els Pouets ha anat sumant un cúmul d’adversitats. Es van invertir 700 milions de pessetes (uns 4,2 milions d’euros). Ara bé, es va haver de tancar perquè el sistema elèctric no funcionava bé i va provocar destrosses en alguns cotxes. La corporació local va intentar reparar les màquines, però finalment va tancar la instal·lació el 1997. Sis anys més tard, el 2003 es va tornar a obrir novament els Pouets, però com que tenia poca influència i es va convertir en un aparcament per als vehicles del comú. A més, també va sumar una sèrie de queixes pel soroll. Tot plegat va comportar que la infraestructura es tanqués el 2008. Ara fa dos anys, es va convocar un concurs per tornar a posar en marxa el pàrquing. L’empresa Dionis SLU és qui va guanyar l’adjudicació. El mes de febrer es va tornar a obrir la instal·lació després que el comú destinés 1,5 milions d’euros per millorar-la.

El pàrquing dels Pouets tenia una capacitat per a 200 cotxes i estava pensat perquè funcionés en horari diürn.  La infraestructura està limitada a vehicles de menys d’1,80 d’alçada i 1.700 quilograms de pes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT