PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marín pensa en arribar en plena forma als Jocs

Acaba de recuperar-se i no té data fixada per debutar a la Copa del Món

Per JOAN JOSEP BLASCO

Lluís Marín, a la passada Copa del Món de Montafon.
Lluís Marín, a la passada Copa del Món de Montafon. | FAE
La lesió queda enrere i la recuperació segueix en curs, amb uns terminis que s’avancen respecte als inicialment plantejats. Lluís Marín veu la llum al final del túnel i confia poder debutar aquesta temporada a la Copa del Món a les curses de desembre. A més d’aquest campionat, l’objectiu principal són els Jocs Olímpics de Pyeongchang (Corea del Sud).
 
El surfista, operat de l’espatlla, ja ha començat a entrenar sobre la neu, estrenant material, i per davant té diferents estades per acabar de posar-se a to, tot i que encara té dolor a la zona, que no li permet estar en les millors condicions sobre la taula. El seu retorn encara no té una data fixada. «A principis de desembre prendrem la decisió», exposa Carles Visa, director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, assenyalant que intentaran «arribar a les primeres copes del món, sigui al desembre o al gener, amb confiança i assolir resultats que està acostumat a fer». La recuperació va en la bona línia i «estem contents perquè arriba abans del previst per encarar una bona temporada». 
 
De moment s’ha perdut l’inici de la Copa del Món a l’Argentina. Provarà d’estar disponible per a les que es disputen al mes de desembre. La primera a Val Thorens (França), els dies 12 i 13, i li seguiran del 15 al 17 a Montafon  (Àustria) i el 21 i 22 a Cervinia (Itàlia). Si no és possible, intentarà ser a les primeres de l’any, del 19 al 21 de gener a Erzurum (Turquia) i del 26 al 28 a Bansko (Bulgària). Al febrer hi ha només la cita de Feldberg (Alemanya), del 2 al 4, perquè a continuació es disputen els Jocs Olímpics del 9 al 25. El calendari de la Copa del Món seguirà amb tres proves més al març a la Molina (Espanya), Moscou (Rússia) i Veysonnaz (Àustria).
 
Classificació olímpica / L’estada realitzada va anar «molt millor del que m’esperava», assegura Marín, que en les properes confia que l’acompanyi la meteorologia per a preparar-se millor. L’únic punt negre és «un dolor atípic», que «em va afectar una mica la confiança». El surfista primer de tot vol estar en les millors condicions: «L’objectiu són els Jocs, però encara queda camí. Vull recuperar-me al 100% i tenir l’estat de forma per estar a dalt». Per a la cita olímpica es classifiquen quaranta riders en la disciplina de boardercross. Actualment l’andorrà ocupa la 38a posició del rànquing, pel que necessita guanyar punts en les proves de la Copa del Món que se celebren abans per tal d’assegurar-se una plaça. Una circumstància que li va a favor és que cada país pot comptar amb un nombre màxim de quatre reperesentants, que li permet pujar algun lloc perquè aquest fet suceeix per davant seu.
PUBLICITAT
PUBLICITAT