PUBLICITAT

Andorra la Vella

Colton Iverson, un altre fitxatge per al MoraBanc

Un ex pivot del Baskònia és el quinzè jugador que hi ha al primer equip

Un muntatge de Colton Iverson amb la samarreta del MoraBanc.
Un muntatge de Colton Iverson amb la samarreta del MoraBanc. | El Periòdic

El MoraBanc Andorra va sorprendre ahir amb un fitxatge nou. Es tracta de Colton Iverson, un pivot nord-americà de 2,13 metres i 28 anys que va militar fa tres temporades al Baskònia. Una sorpresa perquè el conjunt andorrà, acostumat a viure les dues primeres temporades amb vestidors de 10 o 11 jugadors, a la 2017-2018 va començar amb 12 i ara en té quinze. 

És evident que les lesions de Karnowski i Burjanadze, més els problemes físics que han llastrat la plantilla en els darrers dos mesos han fet necessàries les incorporacions de Sanè i Copeland, però aquesta tercera  ja no s’esperava: «Estava lliure per circumstàncies del mercat i arriba amb l’ambició d’ajudar-nos», va justificar el director general del club, Francesc Solana. 

Llegint entre línies, està clar que ha estat una oportunitat que no es podia deixar escapar. La trajectòria de Colton Iverson a Europa no es remet ni molt menys al Baskònia, on al curs 2014-2015 va fer mitjanes de 7 punts per partit i 5 rebots a ACB, i 7 punts i 6 rebots a Eurolliga. De fet, té una àmplia experiència al bàsquet del Vell Continent i en equips de renom. Sense anar més lluny, el curs passat va militar al Maccabi de Tel Aviv amb el que va fer 7 punts i 7 rebots a la lliga israeliana i 8 punts i 5 rebots a Eurolliga. 

«És un jugador que ens donarà consistència en el joc interior i en particular en el rebot», apunta sobre l’americà Solana. Les preocupacions amb la pintura per les lesions, doncs, ja queden definitivament sepultades. Peñarroya no espera Karnowski fins ben entrat el febrer, Copeland i el seu dit no acaben de carburar, Diagne arrossega algun problema físic... Però amb Sanè, Stevic i el nouvingut Iverson, tot i que no arriba a temps per jugar a Fuenlabrada, permeten el tècnic respirar més tranquil.

«Vèncer el Barça fa pujar la moral»

El francès Sanè no porta ni un mes al Principat però en tres partits ha anat de menys a més fins ser un dels millors tricolors al partit contra el Barça. «Guanyar aquell partit ha ajudat a fer pujar la moral i la confiança», va admetre ahir, apuntant que la clau principal va ser «mantenir la intensitat que vam mostrar d’inici». Segons el francès, aquesta és la fórmula que caldrà treure «per mantenir la bona línia» a Fuenlabrada. Sanè acaba el contracte al febrer i ahir va ser molt clar: «A mi m’agradaria seguir més temps».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT