Pallàs i Moreno no acaben la primera mànega en una FIS

Vargas i Rodríguez, lluny de la part alta a la primera sessió d’una Copa d’Europa

Pallàs, en el moment de la sortida d'una cursa anterior.
Pallàs, en el moment de la sortida d'una cursa anterior. | FAE

El d’ahir no va estar un dia gens productiu per als corredors de la Federació Andorrana d’Esquí. Hi havia dues curses amb tricolors a la línia de sortida, però els resultats van estar lluny de les expectatives.

A Pila (Itàlia) hi havia una cursa FIS la primera d’un serial de curses programades per a aquesta setmana, amb Carmina Pallàs i Cande Moreno en competició. Per començar, tocava un gegant FIS que no va anar gens bé a cap de les dues, que no van acabar la primera mànega. La victòria va ser pera la corredora local Elisa Platino, amb una marca de 2.00.61.

Avui es preveu a Pila una sessió doble d’entrenaments per als dos descensos que hi ha programats per demà, dijous hi ha una combinada alpina i un supergegant i divendres, per acabar, un últim supergegant.

L’altra cursa que hi havia ahir amb representació tricolor és una Copa d’Europa de velocitat a Sanrtal (Itàlia) però tant Mati Vargas com Joaquim Rodríguez van obtenir resultats molt llunyans respecte a la part alta en la jornada d’entrenaments oficials. Vargas va finalitzar el 72è amb un crono d’1.13.33, a 2.54 del millor temps, que ha estat per a l’austríac Patrick Schweiger, amb 1.10.79. Rodríguez, de la seva banda, es va haver de conformar amb la posició 107a i a poc menys de cinc segons del primer.

Hi havia un segon entrenament però finalment es va cancel·lar i la cursa, que subtitueix la de Méribel, és avui.

Mentrestant, a Pyeongchang ja ha acabat la representació d’esquí alpí  i tan sols queda pendent una última cursa d’Irineu Esteve, que la matinada de divendres a dissabte (6 h) disputarà la prova dels 50 quilòmetres sortida massiva estil clàssic, distància en la qual no ha corregut mai el jove fondista.