PUBLICITAT

Més baixes a Andorra pel Canvi

MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president d?ApC, Eusebi Nomen, amb el líder de Renovació Democràtica, Ricard de Haro, ahir a la tarda Foto: TONY LARA

Dos dels companys de viatge d’Andorra pel Canvi (ApC), Renovació Democràtica (RD) d’Escaldes-Engordany i Segle 21 (S21) de Sant Julià de Lòria, són des d’ahir exsocis d’una plataforma cada cop més minvada en un context que, precisament, està marcat per unes imminents eleccions anticipades.

El motiu no és altre que el procés iniciat la setmana passada per tal de crear una executiva amb visió nacional, un fet que, tal i com aquest rotatiu ja va apuntar en l’edició de dijous passat, ja feia augurar la trencadissa que ahir es va materialitzar. A l’espera que totes dues formacions parroquials es pronunciïn de manera oficial –RD té prevista per avui una roda de premsa que es preveu d’alt voltatge–, les diferències entre la cúpula d’ApC i aquestes dues forces són abismals.

Mentre que el líder de la plataforma, que no estarà dins la nova executiva, va assenyalar a aquest rotatiu que «RD i S21 han decidit marxar d’ApC», el principal representant de la formació escaldenca, Ricard de Haro, va posar de manifest, a l’espera del que avui transcendeixi, una visió oposada: «Només puc dir que RD no ha marxat d’ApC, sinó que hem estat exclosos», va resumir.

Nomen va limitar-se a mostrar «l’agraïment per tot l’esforç conjunt» tant en la pugna electoral com en el decurs dels primers mesos de la legislatura donant suport a les decisions de la plataforma, al temps que va desitjar «el millor dels èxits en els nous projectes que ara comencin».

Amb les d’ahir, ja són tres les baixes significatives que ha patit la plataforma, després que l’excònsol d’Ordino durant dos mandats i candidat a la llista parroquial d’aquesta parròquia per ApC a les últimes eleccions, Enric Dolsa, deixés la plataforma la passada tardor per tal de crear un nou partit d’àmbit estrictament parroquial.

MOVIMENTS PREELECTORALS / L’ambient que es respira al Principat és totalment preelectoral i Nomen ho va deixar clar ahir quan va afirmar que «en els pròxims dies hi hauran molts moviments polítics», insinuant que els dos partits que ahir van quedar fora d’ApC estarien ultimant acords de cara als comicis avançats. Els moviments més clars els estaria fent S21 amb el PS a Sant Julià de Lòria, tot i que de moment cap representant d’aquestes formacions ha anunciat públicament cap pacte.

Mentrestant, ApC afronta els pròxims mesos sense els socis que més havien qüestionat la manca de consens amb el PS després de reiterades negociacions, fins el punt en què el lideratge de la plataforma queda ara en mans dels sectors que s’han posicionat en una línia més dura davant la gestió de Jaume Bartumeu.

LA JUNTA DELS VUIT / Tal i com va explicar Nomen, l’executiva amb «visió nacional» serà més reduïda i la composaran els tres consellers generals i vuit persones més, dues d’elles noves incorporacions: Natàlia Pont i Josep Duró. La resta del grup –de sis membres menys que l’actual– està integrat per Francesc Segarra, Josep Maria Canals, Peggy Cerqueda, Nino Marot, Joaquim Tomàs i Xavi Canal.

El portaveu de la comissió que ha fet la revisió de l’executiva, Francesc Segarra, va afirmar a l’ANA que si el que cal és mirar endavant, és «totalment respectable» el procés que ahir va culminar amb la sortida de RD i S21. Segarra va explicar que la nova executiva és més reduïda però amb una alta capacitat de treball. Segons Nomen, ApC no està en perill, doncs «ha demostrat la seva solidesa» durant els últims mesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT