PUBLICITAT

Vallbanc promou l’esport per a invidents amb l’Open

El Pavelló Joan Alay acull la prova amb sis arquers de quatre països

Per El Periòdic

Una prova de tir amb arc per a invidents.
Una prova de tir amb arc per a invidents. | Vallbanc

Un any més, Vallbanc col·laborarà amb l’esport adaptat a Andorra donant suport a la celebració del segon Open de Tir amb Arc per a invidents que es fa al país. En aquest sentit, l’entitat «es complau a poder participar en un esdeveniment en el qual esportistes invidents andorrans puguin competir amb altres esportistes internacionals a Andorra».

Aquest és el segon campionat internacional d’aquest esport que es fa al país i tindrà lloc el proper cap de setmana, del 12 i 13 de maig, al Pavelló Joan Alay d’Andorra la Vella amb la participació de sis arquers amb discapacitat visual de quatre països com Andorra, França, Anglaterra i els Estats Units. Hi haurà tres arquers en la categoria de B1 (Invidents total) i tres arquers en la categoria B2 (Invidents amb una visió d’un 3%).

La competició està organitzada per la Federació Andorrana d’Esports Adaptats (FADEA). Aquesta competició es troba dins de la WA-World Archery i per tant, forma part d’un esdeveniment esportiu internacional amb classificació oficial.

La primera edició de la prova va tenir lloc el mes de juliol del 2017 al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. Però el gran precedent històric de la prova és l’any 2015, quan es va disputar el primer campionat nacional a les instal·lacions del club Arquers d’Escaldes-Engordany. Els atletes amb discapacitat visual van des dels que tenen una visió parcial, suficient per a ser jutjats legalment com a invidents, fins als que pateixen una ceguesa total. D’aquesta manera, s’inclou l’alteració d’un o més components del sistema visual (estructura de l’ull, receptors, via el nervi òptic, i l’escorça visual). Els guies visuals per a atletes amb deficiència visual són una part tan íntima i essencial de la competició que l’atleta amb discapacitat visual i el guia es consideren un equip. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT