PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern «no ha de fer res» amb la sentència de l’estació d’autobusos

Cinca diu que l’Executiu s’ha de limitar a «prendre nota» i no repetir l’error assenyalat pel Tribunal Superior

Part de l'Estació Nacional d'Autobusos.
Part de l'Estació Nacional d'Autobusos. | D.R.

El Govern considera que no ha de fer cap pas per intentar posar remei a la sentència del Tribunal Superior que va determinar que l’adjudicació de l’obra no va ser correcta, segons es va fer públic divendres passat. «El Govern no ha de fer res, ha de prendre nota de la valoració que ha fet el Tribunal en el sentit de concloure que el criteri que va aplicar el Govern en aquell moment, interpretant que parlàvem d’una obra annexa o complementària i que, per tant, permetia adjudicar-la a l’empresa que ja estava fent les obres [d’urbanització del Prat del Rull]», va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca. 


«El tribunal determina que el criteri del Govern no era l’encertat i l’Executiu ha de prendre nota de la consideració i tenir-la present si mai es torna a donar una circumstància  similar i aplicar una altra forma de concurs i de l’empresa adjudicatària», va considerar Cinca. 

Indemnització econòmica

El Col·legi d’Arquitectes va manifestar dimarts la seva intenció de demanar una indemnització econòmica al Govern per adjudicar la redacció del projecte de l’estació nacional d’autobusos sense convocar un concurs públic, malgrat que de moment encara no han quantificat la xifra a reclamar. 

Jordi Cinca: «El Govern no ha de fer res, ha de prendre nota de la valoració del tribunal [...] que determina que el criteri no era encertat»


L’adjudicació directa va ser injustificada, segons el que es desprèn de la sentència que va publicar divendres el Tribunal Superior, per no apreciar una relació prou sòlida amb l’altra obra simultània, la urbanització del Prat del Rull, a la qual Cinca va tornar a fer referència ahir i que, pel Govern, justificava l’adjudicació directa. La sentència també concloïa que s’ha d’anul·lar l’adjudicació perquè s’haurien d’haver estudiat més propostes de projectes.


Després de conèixer la decisió judicial, la degana del Col·legi d’Arquitectes, Zaida Nadal, va indicar que «estem contents perquè ens han donat la raó, però és una llàstima que la justícia hagi trigat dos anys a arribar a una decisió, perquè l’estació ja està feta i en marxa des de fa temps». El col·lectiu de professionals encara no ha decidit quin pas faran a partir d’ara. «Primer ens hem de reunir amb l’advocat. No hi ha pressa per determinar què és el que reclamem», va explicar Nadal.
Des del Col·legi d’Arquitectes també van apuntar que l’adjudicació «a dit» podia respondre a les presses del Govern: «De vegades els calendaris polítics són diferents dels que marca la contractació pública, però no justifica que es puguin saltar la llei», va subratllar la degana.

Aniversari amb crítiques

A banda, just un any després de la inauguració i posada en marxa de l’equipament, les empreses de transport públic van denunciar aquesta setmana que la falta de metres quadrats a la sala d’espera provoca «saturacions» durant els dies de més activitat turística. Les petites dimensions de la infraestructura, però, ja van ser motiu de queixa abans de les obres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT