PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alimentació, esport i salut en la segona edició de la Tamis

La mostra se celebrarà el 2 i 3 de juny a la zona del Prat del Roure

Per Victoria Gómez Pérez

Tomàs, a la roda de premsa de presentació de la segona edició del Tamis.
Tomàs, a la roda de premsa de presentació de la segona edició del Tamis. | L.M.

La consellera de Promoció Econòmica i Vivand, Sandra Tomàs, ha presentat aquest matí la segona mostra de Turisme Actiu, Muntanya i Salut (Tamis) que se celebrarà els propers 2 i 3 de juny a la zona del Prat del Roure. Segons ha explicat Tomàs, l’objectiu és donar a conèixer «l’excepcional oferta de natura del país» a través dels atractius de les set parròquies. A més, es pretén oferir «un aparador» als professionals del món de la salut, els esports i l’alimentació saludable. Així doncs, aquesta segona edició serà un espai dedicat al turisme actiu amb la representació i col·laboració dels set comuns i on es mostrarà un ventall d’activitats per aquest estiu amb el parcs naturals com a protagonistes. Tomàs ha dit que es vol adreçar al turisme nacional «perquè sovint l’oferta de país no acaba d’arribar a tots els ciutadans, especialment a les famílies».


Tres espais

L’edició d’enguany comptarà amb 15.000 metres quadrats en un sol espai però amb diferents propostes. La zona d’alimentació saludable comptarà amb la presència de sis expositors que oferiran degustacions de productes ecològics, superaliments, sucs i tes i una demostració de cuina saludable amb la compra d’una entrada de dos euros. Hi participaran diferents marques d’alimentació, a més del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes.

A l’espai d’esports i vida activa, s’hi trobaran activitats amb motos elèctriques per a infants, tallers, una escola-granja, passejades a cavall i masterclass de ioga, cardio, zumba i salsa. Caldea hi participarà amb una escola de pàdel. 

A la zona de salut i medicina, els visitants tindran l’oportunitat de conèixer, de la mà del Col·legi de Farmacèutics i Vallmedicvisió, els tractaments més innovadors, sessions d’estètica i teràpies pioneres per millorar la qualitat de vida.

Quant a expositors, Tomàs ha volgut destacar la presència de la Creu Roja i el protagonisme dels guies de muntanya que presentaran les diferents activitats familiars que es poden fer «a les nostres muntanyes». A més, es farà un concurs de fotografia a Instagram. El premi: dues entrades per a Inúu, amb massatge inclòs, un lot de productes biològics i una excursió amb els guies de la vall del Madriu-Perafita-Claror.


Un esdeveniment pels ciutadans

La consellera ha explicat que malgrat que el Comú d’Escaldes-Engordany és qui assumeix la responsabilitat de l’esdeveniment, tots els altres comuns aporten «el seu propi personal i material». El pressupost d’enguany és de 37.000 euros, 30.000 del comú i 7.000 d’Andorra Turisme, el què suposa 7.000 euros més que l’any passat. Aquest pressupost s’adapta al format desitjat per l’autoritat escaldenca que no pensa a convertir-lo en un gran acte internacional, tot i que no ho descarta per un futur. De moment, «el nostre objectiu és arribar a la gent del país», ha declarat Tomàs. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT