PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció de futbol disputarà un amistós contra els Emirats Àrabs

Serà el 18 d'agost, tres setmanes abans de començar la Nations League

Per El Periòdic

La selecció entrena pel partit contra Cap Verd, el mes passat.
La selecció entrena pel partit contra Cap Verd, el mes passat. | Maricel Blanch

l conjunt de Koldo Álvarez jugarà el pròxim 18 d’agost a Àustria un amistós contra els Emirats Àrabs Units. Serà un nou amistós que servirà per continuar la preparació per a la Nations League, que arrencarà només tres setmanes més tard. «És un partit que buscàvem, que entenem que és bo de cara a la competició, per intentar arribar el millor possible al setembre», explica Álvarez.  Ara per ara, Andorra ocupa el 130è lloc del rànquing FIFA i acumula dos partits sense perdre. A més, ja són 207 minuts sense encaixar un gol. L’últim va ser contra Letònia en el darrer partit dels European Qualifiers per al Mundial de Rússia 2018, a l’octubre 2017. Així, els Emirats Àrabs Units ocupen actualment el lloc 77 del rànquing FIFA. És un equip dirigit per l’italià Alberto Zaccheroni (exentrenador de l’Inter de Milà, Milan i Juventus entre d’altres) des de l’octubre del 2017.

L’equip asiàtic no guanya des del 2 de gener, quan va superar l’Iraq per penals a les semifinals de la Copa del Golf. Després a la final, va perdre, també per penals, contra Oman. Al mes de març, va jugar dos partits de la Kings Cup, amb dues derrotes. Contra Eslovàquia va perdre per 2-1 i davant Gabon per 0-1. «Esperem a un rival que li agrada tenir la pilota i manar en els partits, en aquest aspecte, ens pot venir molt bé», assegura Álvarez. En aquest sentit, considera que «és un matx per la preparació que se situa en plena temporada» i espera que tots els jugadors «arribin en el millor estat possible». A més, «estem encantats de poder preparar d’aquesta manera la Nations League, entenem que és el millor», creu. 

«L’estratègia del partit serà saber com estem, en plena època de pretemporada, que molts jugadors arribaran amb tres o quatre setmanes de feina, alguns encara estaran en competició, en Europa League i d’això ens en podem aprofitar, es tracta de saber on som», assenyala. «Si que és cert que és un matx per a preparar-nos, per arribar millor, és més important que tenir un resultat destacat, cosa que no podem deixar de banda. Per tant, l’objectiu i la prioritat serà la preparació», revela. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT