PUBLICITAT

Andorra la Vella

Claver confia que el nou projecte de l’FC Barcelona sigui guanyador

El jugador blaugrana avala la continuïtat de Pesic i espera que s’encerti en els fitxatges

Per Joan Josep Blasco

Víctor Claver entrena amb els joves participants del Nike Camp.
Víctor Claver entrena amb els joves participants del Nike Camp. | Nike Camp / Núria Liras

Les dates en què es realitza el Nike Camp fa que coincideixi quan el mercat està en plena ebullició. Jugadors que no saben quin serà el seu futur i plantilles d’equips per confeccionar. Per l’estada passaven ahir tres protagonistes de la Lliga Endesa que estan pendents del que ve per davant, amb situacions diferents.

Víctor Claver seguirà a l’FC Barcelona Lassa. El conjunt blaugrana espera acabar d’una vegada per totes amb la irregularitat mostrada els últims anys, exhibint un nivell molt inferior al que s’espera de l’entitat. Svetislav Pesic, que arribava just abans de la passada Copa del Rei, seguirà com a entrenador. El canvi positiu que va tenir l’equip, i que va servir com a revulsiu per guanyar la competició copera, va convèncer als dirigents per la continuïtat del tècnic serbi, tot i que semblava que la seva aparició seria un pedaç momentani. «La majoria de jugadors hem acabat contents i espero que la línia sigui positiva», exposa Claver, remarcant que «hem fet un final de temporada molt bo amb ell. L’equip ha jugat bé. Hem tingut moments dolents però el final ha estat positiu i és el que es busca, tenir una temporada sencera a aquest nivell».

Claver: «Esperem que la plantilla que es faci sigui competitiva per aspirar al màxim a les competicions que jugarem»

Per trencar l’hegemonia del Reial Madrid, ser competitius a l’Eurolliga i davant els millors equips de l’ACB, els blaugranes necessiten remodelar la plantilla, perquè són ja nombroses les decepcions que han anat acumulant els últims anys. El curs passat a l’ACB quedaven eliminats a les semifinals dels play-off després de deixar fora al BC MoraBanc Andorra al tercer partit de quarts, mentre que a l’Eurolliga van mostrar una pobre imatge i no van ser capaços d’entrar al top 8, finalitzant la fase regular a la 13a posició. Els fitxatges millor treballar-los «amb paciència. És difícil portar jugadors de qualitat, que és el tothom vol. No són moviments fàcils. Millor fer-los a poc a poc i amb bona lletra que ràpid i malament. Esperem que la plantilla que es faci sigui competitiva per aspirar al màxim a les competicions que jugarem». Demà passarà pel Nike Camp, com cada any, Juan Carlos Navarro. Podria anunciar la seva marxa del club de la seva vida o bé la retirada. És jugador referent de les dues últimes dècades, que «ho ha donat tot pel Barça i ha de ser ell veure com es troba, la situació que està amb el club i tant debò se solucioni de la millor manera possible. Es mereix sempre el millor i espero que prenguin la decisió que vagi millor per a les dues parts».

Esperant ofertes

Qui a nivell personal no coneix que farà el pròxim curs és Pablo Aguilar. L’ala- pivot internacional no continuarà a l’Herbalife Gran Canària, tot i que «no s’ha tancar aquesta porta», assegura el jugador andalús. La situació actual està «una mica en stand by. Veient coses del mercat, parlant amb equips d’Espanya i fora. Ara estic tranquil i veient a veure que surt. Quan arribi el moment de decidir ho farem amb tota la calma del món». En el seu plantejament està sortir de la Lliga Endesa i provar altres països i campionats: «Tinc les ganes de viure una experiència fora. No tinc la necessitat o la pressió de quedar-me a Espanya. La competició aquí és molt major. És la millor lliga d’Europa, però viure una experiència fora amb altres ciutats i idiomes també em ve de gust».

Nova etapa

El València Basket compta amb nou entrenador. Jaume Ponsarnau, que formava part del cos tècnic de Txus Vidorreta, serà el màxim responsable la pròxima temporada de la banqueta taronja. Amb ell esperen a la capital del Túria tornar al camí dels èxits. «És un entrenador preparat per estar al que és el València Basket i estem molt contents que li hagin donat l’oportunitat», assegura el base de l’equip, Guillem Vives. La campanya passada va ser «complicada. No vam assolir els objectius marcats i em vaig perdre molts partits, espero que l’any que ve sigui millor i pugui gaudir una mica més al camp», i seguir sent important a l’equip.

El curs vinent tornarà a enfrontar-se al MoraBanc, que també té nou ocupant a la banqueta, amb l’arribada d’Ibon Navarro. La marxa de Joan Peñarroya «és acabar una etapa. Porto jugant contra l’Andorra des de que estava a LEB Plata i fa il·lusió veure com ha anat creixent i millorant el club. Crec que s’estan fent bé les coses i seguiran anat cap a dalt».

PUBLICITAT
PUBLICITAT