PUBLICITAT

Andorra La Vella

L'Art Camp comptarà amb una trentena d’artistes de 30 països

Els creadors han arribat avui al país i van visitar el copríncep episcopal

Els artistes convidats observen els treballs de la trobada anterior en la inauguració del 6è Artcamp Andorra.
Els artistes convidats observen els treballs de la trobada anterior en la inauguració del 6è Artcamp Andorra. | ANA

El vestíbul del Centre Cultural la Llacuna va rebre als participants del 6è Art Camp Andorra, la trobada entre artistes de tot el món promoguda per la Unesco i en la que conviuran durant 13 dies amb l’art com a element comú. En la presentació oficial de l’esdeveniment, el president de la Comissió nacional andorrana per a la Unesco Josep Dallerès, la ministra d’Afers Exteriors Maria Ubach i la cònsol menor d’Ordino Gemma Riba, els van donar la benvinguda al Principat i els van desitjar una bona estada al país. «És un projecte més conegut fora d’Andorra que aquí», va comentar Dallerès, ja que «aquells que hi participen s’emporten una experiència molt bona i cada vegada tenim més demanda de persones que volen fer una estada amb nosaltres». En l’edició d’enguany participaran pintors d’Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa. 30 artistes de 30 països diferents que, a través d’un intercanvi cultural, demostraran que «es pot conviure pacíficament provenint de cultures diferents».


Intercanvi cultural

Els pintors conviuran al Principat dues setmanes en un Art Camp on no només crearan, sinó que també podran conèixer gent d’altres països i intercanviar experiències. «Jo just començo a pintar i aquí hi ha molts artistes d’arreu del món dels que podré aprendre» va comentar l’artista andorrana Ariadna Segura, una de les participants en el projecte. A la vegada també és una oportunitat per donar a conèixer la història del país als artistes convidats, per això participaran en activitats com un itinerari per la Ruta del Ferro. El resultat de l’experiència, a banda dels records i els nous coneixements, seran una norantena de quadres que s’exposaran del 20 al 29 de juliol a la sala La Buna d’Ordino.

L’Art Camp Andorra va començar fa 10 anys, en el marc de la celebració del Decenni Internacional de l’Apropament de les Cultures, promogut per la Unesco. Les obres de les passades sis edicions s’han exposat a l’estranger en mostres com la que es va organitzar a la seu de la Unesco a París, on van participar gairebé la totalitat d’artistes que van passar pel Principat durant les anteriors edicions. Des que es va crear, l’Art Camp Andorra ha acollit prop de 150 artistes procedents de tots els continents i ha contribuït a crear prop de 500 obres originals.

 

Rebuda episcopal

Els artistes, també van anar a visitar el copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives. Tal com va informar el Bisbat d’Urgell, durant la recepció, el copríncep va oferir als artistes una aproximació a la història del Principat, alhora que els va parlar «de la bellesa que salva el món» i del «valor d’aplicar els talents en l’art, que és el llenguatge més universal». Posteriorment, els participants en la trobada van visitar el Museu Diocesà d’Urgell i el Conjunt Catedralici de la Seu d’Urgell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT