PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Mobilitat sostenible, a la plana de l’Urgellet

La Seu es presentarà amb aquesta idea a la nova convocatòria de FEDER

Per El Periòdic

La presentació del programa FEDER al CCAU, avui.
La presentació del programa FEDER al CCAU, avui. | RàdioSeu

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, avui ha avançat en el marc de la presentació de la segona convocatòria FEDER de Catalunya 2014-2020 que el consistori urgellenc treballarà i buscarà el consens necessari per aconseguir una subvenció destinada a promoure la mobilitat sostenible a la plana de l’Urgellet. La idea vol reforçar el concepte de qualitat de vida, que es considera un important eix de treball en l’actual mandat municipal, i se centrarà a donar més protagonisme a la gent i menys als vehicles, vinculant el cicloturisme amb el patrimoni natural i cultural.

El fons FEDER està obert a projectes provinents d’entitats locals que tinguin l’objectiu d’afavorir el pas a una economia baixa en carboni, conservar i protegir el medi ambient, i promoure l’eficiència dels recursos. L’edició d’enguany compta amb un pressupost de 37 milions d’euros per a les subvencions destinades a les administracions locals. Els projectes es podran fer arribar a partir del pròxim mes de setembre, sempre que els promoguin municipis de més de 20.000 habitants, i en el cas de l’Alt Urgell, les propostes s’hauran d’impulsar de forma coordinada a través del Consell Comarcal o bé de la Diputació de Lleida, com recull Ràdio Seu.

El president del Consell Comarcarl de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha expressat el convenciment que, com en d’altres ocasions, «hi haurà projectes potents per optar als ajuts». En aquest sentit, ha subratllat la importància de les inversions aconseguides ja a través del FEDER, com la implementació de la biomassa o el projecte Camina Pirineus, que aplega tots els municipis de la comarca. Per la seva banda, Batalla ha incidit en el fet que la capital alturgellenca ha apostat sempre per optar als ajuts europeus, que han fet possible projectes com el cinyell verd, l’Espai Ermengol o el programa turístic La Seu Medieval. «El FEDER ha tingut un impacte important al municipi», ha assenyalat, tot i recordar que la seva proposta haurà d’estar molt ben plantejada per aconseguir una bona puntuació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT