PUBLICITAT

Homenatge a tots els jugadors internacionals de la història

Més de 70 exjugadors assisteixen a un acte organitzat per la Federació al Poliesportiu d’Andorra

Per Miquel López-Egea

Foto de família amb els jugadors i exjugadors internacionals de la selecció nacional al Poliesportiu d’Andorra, ahir.
Foto de família amb els jugadors i exjugadors internacionals de la selecció nacional al Poliesportiu d’Andorra, ahir. | Maricel Blanch

La Federació Andorrana de Basquetbol, coincidint en la primera jornada del Campionat Europeu C FIBA femení sub-18, va fer un homenatge amb motiu del 30è aniversari de la seva fundació als 126 jugadors i jugadores que han estat internacionals amb Andorra. Més de 70 internacionals van venir ahir al Poliesportiu d’Andorra per rebre la samarreta commemorativa.

Manel Fernández, president de la Federació Andorrana de Basquetbol va explicar que va ser «una jornada especial». «Feia dies que teníem ganes de fer alguna cosa, no sabíem exactament el què. Ho hauríem d’haver fet el mes de juny si hagués hagut un partit de la selecció sènior de preparació del Campionat d’Europa a Andorra, però finalment vam decidir fer-ho avui i penso que ha estat bé», comentava. «Hem tingut molta afluència, són 30 anys, des del 1989, i 126 internacionals absoluts. És un percentatge molt alt i era gent que feia molt temps que no veiem», remarcava.

Pel que fa al futur de la federació, Fernández va desitjar que «estigui 30 anys més i els que facin falta». «Hem vist a molta gent que si no és per un acte d’aquesta mena, no la pots veure. Ha vingut una d’Eivissa, una de Múrcia... En fi, és tornar a conèixer gent que havies perdut i que la vida els ha aportat a altres llocs que no és el bàsquet. I per a nosaltres és un honor, la federació sense els jugadors no és res i una samarreta commemorativa és una cosa senzilla que és un bon rècord», assenyalava.

Per la seva banda, Toni Jiménez, llegenda del bàsquet andorrà, va comentar que «feia molt de temps que no ens veiem entre tots» i que se’n recordi de la federació de la gent que ha fet història, «és d’agrair». «Amb la federació potser he viscut els moments més macos de la meva carrera esportiva, com a jugador, guanyant medalles d’or quan feia molt de temps que no es guanyaven i com entrenador en categories inferiors que m’han donat unes alegries importants. A més, és molt gratificant sentir-te part de la formació dels jugadors que ara estan arribant on estan arribant», assenyalava.

Per la seva part, l’històric Joaquim Colom, va destacar que «són molts records» perquè «ja fa molt temps». «Sempre he estat vinculat a la federació entre jugador, seleccionador, ara tinc el nano jugant. Estic molt content de retrobar-me amb tothom»», afegia. «Quan vam guanyar dues medalles d’or i els principis em van són records que mai oblidaré», concloïa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT