PUBLICITAT

Canillo

Inspirar a les dones ciclistes

Monika Sattler presenta el projecte The Vuelta Ride amb el suport de la federació

Per Miquel López-Egea

Monika Sattler a l’Hotel Nòrdic del Tarter, avui.
Monika Sattler a l’Hotel Nòrdic del Tarter, avui. | Maricel Blanch

El ciclisme femení no para de créixer. Les xifres i els fets així ho demostren. Avui, una nova iniciativa s'ha sumat a aquest món: la ciclista Monika Sattler ha presentat el projecte The Vuelta Ride i recorrerà totes les etapes de La Vuelta hores abans que ho faci el pilot professional. Pedaleja des de fa nous anys, però recentment s’hi dedica com a passió. Sattler és ciclista aventura no professional que recorrerà els 3.300 kilòmetres idènticament als professionals: «La meva missió és inspirar a gent, especialment a les dones, i les vull animar-les a complir els seus reptes». «És una cosa que faig sola però convido a tothom a venir amb mi», explicava. D’aquesta manera, la convocatòria es farà a través de les xarxes socials.

«Fa un any vaig deixar la meva feina a Austràlia perquè volia dedicar-me al ciclisme i a l’aventura, les meves passions. Des de llavors, he viscut a Mallorca i ara he entès perquè Andorra és tan bon lloc per entrenar», revelava. «Mai he tingut dubtes amb la decisió que vaig prendre, vull mostrar que si tu tens un somni, un objectiu, és possible. Només vull inspirar a la gent a fer-ho possible». Per aconseguir el repte, Sattler comptarà amb la furgoneta de l’Hotel Nòrdic durant les deu darreres etapes com a assistència.

No obstant això, el repte serà molt complicat i acabarà amb una cirereta al pastís extremadament dura: «Tinc molt respecte a l’etapa d’Andorra, ara estic una setmana entrenant per preparar-la».

Gerard Riart, president de la Federació Andorrana de Ciclisme, ha manifestat l’absolut suport a la iniciativa i va explicar que faran una convocatòria per acompanyar-la: «És un projecte molt maco que necessita als ciclistes de cada lloc, fer 200 quilòmetres tota sola és molt complicada. A Andorra, animem a tothom a acompanyar-la en una part o en tota l’etapa». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT