PUBLICITAT

La Massana

Kilian Jornet, imbatible

Lina El Kott guanya en categoria femenina i Òscar Casal és el millor andorrà

Per Miquel López-Egea

Els campions al podi, avui.
Els campions al podi, avui. | Skyrace Comapedrosa

Només n’hi ha un com ell. Kilian Jornet es'ha proclamat avui campió de l’Skyrace Comapedrosa, cursa amb extra bonus del 50% per a les Skyrunner World Series. En una gran gesta realitzada en 21 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell positiu, ha rebaixat el rècord de la prova en quasi més de dos minuts i s'ha imposat amb una diferència de tres minuts i 11 segons a Pascal Egli. Jornet feia nou anys que no corria a Andorra i ho ha fet per la porta gran: «M’han vingut molts bons rècords, aquí és on vaig guanyar la meva primera Copa del Món i estic a casa. Sempre havia tingut ganes de tornar però els calendaris són difícils i és complicat anar a tot arreu, però en tenia moltes ganes, hi ha hagut un gran nivell i ha estat una festa de l’esport». «En una cursa així has d’anar al que et donin les cames», afegia Jornet.

Una segona part perfecta

Jornet s'ha imposat després que Petter Engdahl fes una sortida forta i una primera pujada molt intensa. El ritme ha estat molt fort tota l’estona i la carrera ha estat lluitada en tot moment sota un sol infernal i de fet, Engdahl ha aconseguit deixar enrere a Jornet uns metres però després, ha patit una caiguda, moment en què Pascal Egli i Finlay Wild els han atrapat. Tot i això, en la segona pujada més forta cap al Comapedrosa, després del Pla de l’Estany, Jornet ha accelerat el ritme i a la baixada ho ha donat tot fins a arribar a línia de meta on s'ha donat un bany de masses amb una multitud que li demanava fotografies. I és que Kilian Jornet és més que una llegenda, és un mite, un referent.

El corredor català arribava després d’una llarga lesió però no ha notat cap molèstia durant la cursa. Finalment, ha marcat un temps de 2.33,18. Segon ha estat Egli, amb 2.36,29 i tercer, Engdahl, amb 2.39,12.

Per altra banda, el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Òscar Casal, ha entrat en sisena posició i s'ha mostrat molt satisfet amb el resultat: «És increïble, estic súper content. M’he trobat molt bé tota la cursa, em feia molta por la segona pujada perquè l’any passat em van sobrar 300 metres però m’he hidratat i he menjat bé. He coronat cinquè però he perdut una posició baixant perquè he tingut una mica de rampes», explicava. «Ser sisè és extraordinari. Això no hauria estat possible sense la gent, tot el país s’ha bolcat i els voldria donar les gràcies perquè els ànims t’ajuden molt», destacava.

Marc Casal, l’home de ferro

Marc Casal ha acabat la cursa malgrat la lesió a les costelles, el turmell i el peu i patir una caiguda baixant del Comapedrosa a Arinsal. Ha aconseguit entrar en 11a posició. «Si arriba a ser a fora, no hagués anat, sobretot veient com he patit. Però ho he donat tot per la gent, perquè m’animaven i em feien tirar, he donat més del que tenia», assegurava. «És el pitjor resultat, però queden moltes carreres i toca recuperar, els dies d’inactivitat han fet que les cames no estiguessin a lloc i les costelles no em deixaven oxigenar tot el que volia. Al final he salvat alguna cosa, abans de caure, veia un top cinc, però aquí no perdona ningú», sentenciava. Els altres millors andorrans han estat David Méndez, 32è, i Julio Rodríguez, 65è.

Per altra banda, en categoria femenina, la victòria ha estat per Lina El Kott amb 3.03,07 després d’un gran començament. Segona ha estat Laura Orgué amb 3.06,54 i la tercera posició se l'han disputat en un esprint final Sanna El Kott i Sheila Avilés, on al final s'ha imposat la primera amb 3.11,53. «Estic molt contenta perquè la cursa ha estat molt dura», afirmava la campiona. Avilés va explicar que va patir molt i que va estar a punt d’abandonar: «No m’he retirat per tota la gent que hi havia allà». La millor andorrana ha estat Imma Parrilla, que ha arribat en 16a posició. 

Pel que fa a l’Skyrace Arinsal, Adam Casado ha guanyat, mentre que Josep Rovira i Jordi Vidal l'han acompanyat al podi. En categoria femenina, la victòria ha estat per Neus Rosiñol. Segona ha estat Inma Boada i tercera, Marta Llagostera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT