PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra inicia un nou curs confiant en el producte nacional

Amb Imbernon com a tècnic i només un fitxatge, la permanència torna a ser l’objectiu de l’equip tricolor

Per Joan Josep Blasco

Fernando Garcia-Alejo i Albert Reyes, a l’entrenament d’ahir a Encamp.
Fernando Garcia-Alejo i Albert Reyes, a l’entrenament d’ahir a Encamp. | Xavi Pujol

Dia d’estrenes. La primera de totes la de l’entrenador, Richard Imbernón. L’FC Andorra es posa en marxa amb els mateixos paràmetres que la passada campanya, amb la permanència a la Primera Catalana com a principal objectiu. La plantilla se segueix rejovenint i es compta amb el màxim de futbolistes del país. Amb un grup de juvenils donant el salt al primer equip, només un jugador s’ha incorporat a l’entitat tricolor, Albert Reyes.

L’equip es posava en marxa al camp de Prada de Moles d’Encamp, amb una plantilla que ha perdut referents com Ferran Pol, Robert Font, Txus Rubio o Joan Cervós, però que manté a bona base de la plantilla del curs passat. «Les baixes que hi ha hagut són significatives, però les renovacions són de jugadors que són peces importants a l’equip», afirma Imbernon, que considera que té «una plantilla molt equilibrada i competitiva, amb experiència contrastada a la categoria. Els juvenils hem de veure com s’adapten». En aquesta ocasió el club torna a donar confiança al producte nacional, perquè «no hi ha una altra opció. Però no és només una qüestió econòmica, sinó que és la filosofia de club. Volem estar el més a dalt possible amb el màxim de gent de casa».

Mantenir la categoria

Després de cinc anys fent campió de la Lliga Nacional al Vallbanc FC Santa Coloma, Imbernon estrena una nova etapa al club tricolor. L’objectiu de la directiva i el seu mateix el tenen ben clar: «La permanència». Serà pel que lluitaran, sense renunciar mai a res tenint en compte el lloc que ocupin a la classificació. L’entrenador té la «màxima preocupació en la meva plantilla» i per aquest motiu no es fixa en quins poden sortir, a priori, en els rivals favorits per ocupar unes posicions o unes altres a la taula.

Imbernon: «El gol és el resultat d’una feina. No hem de buscar el jugador que solucioni el problema, sinó el joc que ho permeti»

El concepte de joc és un altre aspecte que valora i que té en ment. «La idea és tenir la pilota el màxim, crear espais i tenir jugadors que pensin amb la pilota. Quan no la tinguem que pressionin molt a dalt i no deixar al rival jugar amb tranquil·litat», donant continuïtat a alguns dels aspectes que han caracteritzat a l’equip els últims anys. Un altre serà la capacitat defensiva demostrada, sent sempre un dels equips menys golejats de la categoria: «És importantíssim. Defensem per tenir la pilota, no per destruir. Per poder construir la necessitem i aquesta és la manera. Si no tens una bona defensa no pots realitzar un bon atac, perquè no tens la possessió de la pilota». On sí que espera una millora és en l’encert de cara a porteria, però destacant que «el que no podem fer és perquè necessitem gol fitxar un golejador. El més important és jugar d’una manera que permeti crear ocasions. És així com arriben els gols, i m’és igual qui sigui qui marqui. El gol és el resultat d’una feina. No hem de buscar el jugador que solucioni el problema, sinó el joc que ho permeti».

Sis amistosos

Per a Imbernón la millor manera de preparar-se per a una temporada exigent és jugant, i per aquest motiu hi ha tancats sis amistosos, amb la possibilitat de poder sumar-hi algun més. El primer serà demà mateix contra la Damm juvenil. L’11 d’agost el rival serà la UE Santa Coloma o l’FC Ordino, mentre que el dia 15 s’enfrontarà al CF Organyà, en el que serà l’únic matx fora d’Andorra. Es disputarà a la localitat alturgellenca. El 19 jugarà davant el Gimnàstic Manresa, el 26 amb el CE Mataró i el 28 el Memorial Jordi Lamelas amb la UE Sant Julià.

Aaron renova, mentre que Viladot i Villagrasa deixen l’equip

Respecte a la plantilla de la temporada passada es produeixen 14 renovacions. La darrera que quedava era la d’Aaron Sànchez, que es confirmava ahir. En canvi qui deixen l’equip són Aleix Viladot i Àlex Villagrasa.

El davanter està encara en procés de recuperació de la lesió que va patir i no s’espera que fins entrat el nou any pugui tornar als terrenys de joc. Viladot no segueix perquè ha marxat als Estats Units a estudiar, mentre que Villagrasa decideix no continuar. D’incorporacions només se n’ha produït una, la d’Albert Reyes Reyes, jugador que «al mig del camp treballa molt sense pilota, i quan la té posseeix una gran qualitat», assegura Imbernon. Qui està a prova és el porter Fernando Garcia-Alejo, que tot just s’entrena després de superar una lesió. De nous reforços no se n’esperen, almenys a curt termini, tot i que sempre s’estarà atent al mercat, ja que fins a les darreres jornades a la Primera Catalana està obert. «Si hi ha alguna opció de portar a algun jugadors que pensem que pot aportar respecte al que tenim, ho estudiarem», indica el tècnic.

L’edat no és cap problema

L’equip segueix la inèrcia de la temporada passada, rebaixant la mitjana d’edat. Per al tècnic, aquest no ha de ser cap element de preocupació perquè «la joventut mai serà un problema. Si falta experiència la supleixen amb il·lusió. En algun partit ens pot pesar perquè aquesta és una categoria amb jugadors amb molta experiència, però no serà la tònica. Encara que siguin joves, la majoria dels nostres han jugat molts partits internacionals, de màxima exigència, i ja estan acostumats».

Durant la pretemporada no té la intenció de matxacar físicament a la plantilla, perquè aquest «no és un període on hagis de carregar molt als jugadors. M’agrada més plantejar-la amb molts partits i durant els entrenaments intentar transmetre els conceptes tàctics i que els assimilin. Vull jugar d’una manera concreta».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT