PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Debut amb l’UCAM

Els enfrontaments a casa contra el Reial Madrid i l’FC Barcelona es produiran a la segona volta

Per Joan Josep Blasco

Tir lliure de Diagné en el partit de la temporada passada al Poliesportiu d’Andorra contra l’UCAM Múrcia.
Tir lliure de Diagné en el partit de la temporada passada al Poliesportiu d’Andorra contra l’UCAM Múrcia. | BCA / Martín imatge

Els sortejos i la confecció dels calendaris sovint són capritxosos. I en aquesta ocasió no és cap excepció. El BC MoraBanc Andorra debutarà a la temporada 2017-18 contra l’UCAM Múrcia, precisament l’equip d’on prové l’actual entrenador del conjunt del Principat, Ibon Navarro. Serà la primera presa de contacte del nou projecte del Principat, arrencant d’inici al Poliesportiu d’Andorra.

L’ACB feia públic el calendari per a la pròxima campanya, que per primera vegada té jornades no idèntiques, el que vol dir que l’ordre no és el mateix en tots els casos entre la primera i la segona volta. Aquesta novetat es presenta tenint en compte les necessitats dels equips i la disposició dels pavellons. L’estrena a la nova temporada serà a casa, però encara no es coneixen els horaris ni el dia que cada conjunt disputarà la primera jornada del campionat. La posada de llarg de la Lliga Endesa serà entre el 27 i el 30 de setembre.

El retorn de Peñarroya a Andorra serà a la quarta jornada, el 13 o 14 d’octubre amb la visita del Manresa

La setmana següent el MoraBanc afrontarà dos desplaçaments consecutius, amb la primera jornada entre setmana. Primer visitarà l’Olímpic de Badalona per enfrontar-se a Divina Seguros Joventut i tot seguit el Palau Blaugrana per fer-ho amb l’FC Barcelona Lassa. El retorn de Joan Peñarroya al Principat es produirà a continuació, a la quarta jornada. Serà el 13 o 14 d’octubre amb la visita del Baxi Manresa, que retorna a la categoria. El duel amb l’actual campió, el Reial Madrid, es produirà el 3 o 4 de novembre al WiZink Center de la capital espanyola. El MoraBanc afrontarà tres partits seguits amb conjunts que lluitaran pel títol. Els altres dos seran a casa. A la jornada següent amb el Kirolbet Baskònia i després rebrà a l’Unicaja. Contra els malaguenys es produirà un altre retorn, però aquest cop d’unes característiques diferents al de Peñarroya. Jaime Fernández, que va fitxar pels andalusos, comprovarà quin és el parer de l’afició per la manera que va marxar, exercint la seva clàusula de rescissió.

A l’onzena jornada jugarà a la Font de Sant Lluís contra el València Basket. Durant les festes de Nadal l’activitat no s’atura. El 22 o 23 de desembre es desplaça a Galícia per trobar-se amb l’altre rescent ascendit, el Cafés Candelas Breogán. El 29 o 30 d’aquell mes rebrà al Movistar Estudiantes, en l’últim matx de l’any. El primer del 2019 serà el 6 de gener a la pista del Monbus Obradoiro. La primera volta la conclourà el 20 de gener visitant al Tecnyconta Saragossa.
La segona part de la lliga regular serà la setmana següent davant l’UCAM. Després de rebre al Joventut el calendari variarà respecte a la primera volta, desplaçant-se a la pista de l’Estudiantes. Posteriorment de l’aturada per la Copa del Rei, el Reial Madrid apareixerà pel Poliesportiu d’Andorra el 2 o 3 de març. El 6 o 7 d’abril rebrà al València i a continuació es desplaça al Buesa Arena per jugar amb el Baskònia. La vista del Barça es produirà l’11 o 12 de maig. Finalitzarà la fase regular a Màlaga davant l’Unicaja.

Navarro: «Tenim ganes de començar bé la temporada, tant a l’EuroCup com a la lliga, i aspirar al màxim»

Jugar dues competicions, l’ACB i l’EuroCup, comporta que el calendari arrenqui amb força i estigui atapeït. Per com està confeccionat la «dificultat és molt alta d’inici», indica Navarro, subratllant que «tenim ganes de començar bé la temporada, tant a l’EuroCup com a la lliga, i aspirar al màxim». De sortida «disputarem cinc partits en onze dies contra rivals que no tenen cap estat anímic, perquè al principi de temporada tothom està amb molta il·lusió i ningú té tares de portar derrotes acumulades. També és veritat que ningú està amb estats de confiança molt alts per acumular moltes victòries consecutives, però sí molts equips tenen la il·lusió de fer una bona temporada, de començar bé, d’arribar el millor possible al final de la primera volta per classificar-se per a la Copa del Rei», afirma el tècnic, que no vol mirar més enllà i només es fixa en el primer matx. Estaran «centrats en l’UCAM Múrcia, un rival que segur que vol començar bé la temporada per poder classificar-se per a la Copa del Rei i sobretot voldrà venir amb molt ritme de competició perquè es juguen una cosa molt important la següent setmana, amb l’eliminatòria de la prèvia de la Champions».

PUBLICITAT
PUBLICITAT