PUBLICITAT

Coll de Nargó

Presentació del Geoparc Mundial de la Unesco a Coll de Nargó

L’acte s’emmarca en el Sopar Cretaci i tindrà lloc divendres al vespre

Per El Periòdic

L’entrada de l’espai Dinosfera.
L’entrada de l’espai Dinosfera. | FEM TURISME

Coll de Nargó acollirà divendres la presentació del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec en el marc de la segona edició del Sopar Cretaci, que es durà a terme a l’espai Dinosfera. La proposta també inclou el visionat previ del documental L’últim gegant d’Europa (20 h).


Pel que fa a l’àpat, que començarà a les 21.30 hores, constarà d’un menú degustació a un preu de 18 euros per als adults i nou euros per als infants. Les reserves ja estan tancades. L’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, destaca l’èxit de la iniciativa, que oferirà plats fet amb carns i productes poc habituals en la dieta actual o vinculats al territori del Geoparc. «L’any passat ja van omplir-se les places i enguany s’ha tornat a superar les expectatives», indica Riera.


Els comensals podran fer tastets mentre fan un recorregut pel museu Dinosfera, que permet fer un viatge de 70 milions d’anys per conèixer com es reproduïen els dinosaures gràcies a als estudis més recents dels seus fòssils i, especialment, dels recuperats a Coll de Nargó, un dels jaciments més importants del món d’ous i nius d’aquests animals.


Valor paleontològic 

Martí Riera valora positivament la participació dels nargonins en les activitats de Dinosfera a través d’aquest tipus de propostes, i considera adient «combinar la vessant científica de prospeccions o estudis amb una part més lúdica, que pot atraure el públic general a conèixer la instal·lació i el valor paleontològic de la zona».


Cal recordar que el passat 17 d’abril el territori Conca de Tremp-Montsec va entrar a formar part de la Xarxa de Geoparcs Mundials de la UNESCO. L’àmbit territorial del Geoparc que es presentarà divendres comprèn des del Pallars Jussà, el Baix Pallars (Pallars Sobirà), Coll de Nargó (Alt Urgell), Vilanova de Meià, Camarasa i Àger (Noguera), informa Ràdio Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT