PUBLICITAT

La millor versió de la selecció ja pensa en el partit contra Letònia

La tricolor suma tres partits sense rebre un gol després de l’empat a 0 contra els Emirats Àrabs

Per Miquel López-Egea

Andorra i els Emirats Àrabs Units juguen un amistós, dissabte.
Andorra i els Emirats Àrabs Units juguen un amistós, dissabte. | FAF

La selecció nacional no pot afrontar la Lliga de les Nacions d’una manera millor. Dissabte va aconseguir empatar a zero contra els Emirats Àrabs Units en un amistós disputat a Gródic, Àustria, i va sumar la ratxa de tres partits sense rebre un gol, després d’empatar a zero contra Cap Verd i de guanyar per 0 a 1 a Liechtenstein. Així mateix, va ser un duel on els andorrans van aconseguir més ocasions de gol, sobretot en la segona part on va brillar la millor versió del combinat nacional. D’aquesta manera són 270 els minuts que la porteria es manté a zero i s’iguala el rècord aconseguir fa poc més d’un any quan es va aconseguir una victòria contra San Marino i una altra contra Hongria, a més d’un empat contra les Illes Fèroe.
Malgrat això, els partits amistosos ja s’han acabat i ja hem pogut veure del que és capaç el conjunt nacional. Serà el pròxim 6 de setembre quan els andorrans s’enfrontin a Letònia a l’estadi Daugava de Riga.

El seleccionador nacional, Koldo Álvarez, va considerar en aquest sentit que el que s’està produint «és fruit de sumar moltes coses ben fetes en l’àmbit defensiu, de tenir poques errades i que aquestes puguin ser suplides per un company». «Això ens proporciona poder encarar la Lliga de les Nacions amb optimisme i amb la realitat de saber que des de la feina podem ser molt competitius. Anem a Letònia amb la tranquil·litat d’haver fet una bona fase de preparació», afegia. Per la seva banda, el davanter Àlex Martínez va considerar que «un empat abans de la Nations ens va molt bé psicològicament, fa anys que es reafirma el que anem dient, que cada any anem millorant el nivell i que busquem nous reptes». Així mateix, el defensa Max Llovera va explicar que «quan portes alguns partits sense encaixar gol, no t’ho acabes de creure» i que, per tant, «s’ha d’aprofitar que estem forts». El migcampista Jordi Aláez va remarcar que «toca competir i lluitar com estem fent ara, toca quedar el millor possible».

Ilde Lima, per la seva banda, va assenyalar que «tenim molt clar què hem de fer i a què juguem». «Sabem què és Andorra, hem de gaudir el moment i gaudir dels resultats, que són satisfactoris per a tots els jugadors de la selecció», destacava. «Quan les coses surten bé, tot és molt fàcil», assegurava. De cara a la Nations, va comentar que «potser jugarem contra seleccions un pèl més fortes», però que «estem en bon camí tot i que serà molt complicat». «Tenim un grup molt complicat, no ens ha tocat cap selecció petita com nosaltres, intentarem ser forts a casa i fer un bon paper fora de casa. A casa, hem de ser igual d’intensos». «Hem de ser humils i treballar molt», sentenciava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT