PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La quarta edició del ComARTpedrosa aplega unes 60 persones

La Peixera acullirà el setembre algunes de les propostes

El refugi del Comapedrosa on ha tingut lloc el festival.
El refugi del Comapedrosa on ha tingut lloc el festival. | Alex Lara

Satisfacció entre el col·lectiu Mountain Alchemists, organitzadors del festival d’art contemporani ComARTpedrosa per l’acollida de la quarta edició que va aplegar durant el dissabte i fins ahir al migdia una seixantena de persones al refugi del Comapedrosa, a 2.265 metres, sense contar els que hi van passar durant el dia però que no hi van fer nit. 


El director del festival, Lluís Casahuga, va destacar el «bon nivell» de les intervencions de totes les disciplines i va destacar l’equilibri entre participants «de dins i de fora» d’Andorra, així com la millora de la conscienciació vers l’espai natural que acull la trobada a través de tallers que «van agradar molt». 


Entre els plats forts d’aquesta edició, Casahuga va assenyalar les sessions d’electroacústica i la feina de Mònica Boladeres, que va consistir a «dibuixar en directe tot el que anava passant al festival», una activitat que va cridar molt l’atenció dels nens que també van gaudir del festival i que pràcticament no es van separar d’ella, segons el relat del director. 
El temps va fer la guitza al programa i la baixada de la temperatura de més de deu graus respecte dels dies anteriors i la pluja del dissabte al vespre van obligar a suspendre la Silent Party i la dansa en directe. No obstant això, Casahuga va informar que el Comartpedrosa s’instal·larà al setembre a l’espai de La Peixera, situat a la part baixa de l’Artalroc i gestionat per La Xarranca, així que hi haurà opció de repetir aquestes activitats així com portar un bocinet del què s’ha vist als cims aquest cap de setmana fins a les valls centrals. 
futur / «No ens plantegem créixer més perquè no és un festival de gran format, ni pel lloc, ni per l’esforç que suposa pujar fins allà, no tothom pot fer-ho i logísticament ja movem uns 200 kg de material», va explicar Casahuga. Del que sí que estan convençuts els organitzadors és de seguir potenciant la multidisciplinarietat de la trobada. Les feines d’organització de la cinquena edició començaran el gener. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT