PUBLICITAT

Andorra la Vella

L'oposició critica els 3,3 milions gastats en el The Cloud

Critiquen que els diners han estat "llençats" en el projecte

Torres parla amb Enseñat abans d'iniciar-se la sessió de control al Govern.
Torres parla amb Enseñat abans d'iniciar-se la sessió de control al Govern. | M.M.

«Estem a l’espera de l’informe de la propietat delegada sobre el perquè de l’increment de preu», va respondre ahir el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, a la pregunta del conseller liberal Ferran Costa que es va interessar pels motius del sobrecost del projecte per a l’edifici The Cloud. Torres va assegurar estar «molt tranquil» al respecte, ja que només «som responsables de gestionar el fons». Si aquest informe encara deixa lloc per a algun dubte dels motius de l’increment que va suposar l’aturada del projecte, s’encarregarà un tercer a una entitat externa, segons va explicar Torres. 

Inversió versus malbaratament

El ministre es va mantenir enrocat durant totes les seves intervencions en el fet que dels més de tres milions gastats en el projecte, «1,7 milions corresponen a una inversió imprescindible per dur-hi a terme qualsevol altre projecte» i, per tant, segons Torres no val comptar-los com a diners perduts. «Vostè afirma gratuïtament que hem llençat els diners», va retreure el ministre al conseller Costa. D’altra banda, Torres va assegurar  no voler «comprometre el pròxim Govern» amb les accions al solar del The Cloud i va assegurar que de moment no es farà res a la parcel·la, «vista la proximitat de les eleccions». No obstant això, el ministre va confirmar que el Comú d’Anorra la Vella instal·larà part del mercat de Nadal a la zona de la casera i després hi farà una àrea de lleure. A més, el comú adequarà la zona per donar accés a Riberaygua. 

Possibles sobrecostos


Precisament, aquesta adaptació del comú de la capital per accedir a la zona de Riberaygua podria ocasionar algun sobrecost més al Govern, ja que Andorra la Vella podria reclamar l’import de les connexions a les clavegueres, per exemple, una feina que hagués quedat completada amb la construcció del The Cloud. Així ho va explicar el ministre Torres quan la consellera del PS Rosa Gili va demanar informació sobre possibles sobrecostos que puguin aparèixer en el futur «derivats de clàusules d’algun contracte». A banda d’una possible petició del comú d’Andorra la Vella, Torres va assegurar «no tenir constància de costos complementaris importants». 

Opcions rentables

Una altra de les inquietuds plantejades per diversos membres de l’oposició va ser la necessitat de trobar un espai més rentable per a les oficines d’Andorra Telecom que ara suposen una despesa de 105.000 euros a l’any en lloguer. La consellera d’UL-ILM Carine Montaner va demanar que es faci un inventari de béns del Govern per trobar un edifici que les aculli. Torres va informar que en el proper Consell d’Administració de la teleoperadora es tractaran diverses opcions al respecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT