PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc, molt autocrític amb les seves darreres actuacions

L’equip tricolor assumeix la necessitat immediata d’augmentar el nivell defensiu i mental

Per Miquel López-Egea

Moussa Diagne en el partit contra l’Iberostar Tenerife al Poliesportiu d’Andorra, dissabte.
Moussa Diagne en el partit contra l’Iberostar Tenerife al Poliesportiu d’Andorra, dissabte. | Martin Imatge / BCA

Veient jugar el MoraBanc sorgeixen moltes preguntes. Costa molt d’entendre què està passant i a on està l’equip de la pretemporada guanyador de la Lliga Catalana ACB. Les coses no estan funcionant, hi ha peces que no acaben d’encaixar, els jugadors no rendeixen al màxim, sentim parlar de crisis, de mala ratxa i s’està patint molt defensivament, encara que ofensivament es puguin fer els deures. La derrota de l’Iberostar Tenerife per 81 a 96 aquest dissabte al Poliesportiu d’Andorra només va ser una altra pedra al camí del MoraBanc i per tant, va sumar la quarta derrota consecutiva a la Lliga Endesa.

En aquest sentit, Rafa Luz, igual que l’entrenador Ibon Navarro i els seus companys, es va mostrar contundent: «La defensa ha de reaccionar, ho estem fent malament, ens estan anotant molts punts i hem de construir el nostre equip de nou a partir d’aquí». En aquest aspecte, afegia que «hem d’estar concentrats pels moments més calents dels partits, no hem de cometre errors i ser més agressius per no perdre». Per tant, segons ell, «estem intentant treballar en això, estem posant el focus en aquest aspecte però no ens està sortint bé». «Hem de fer una reflexió individual, al final són petits errors que ens estan matant, si ho arreglem, tindrem bona confiança», manifestava.

Tot això passa en un moment en el qual el MoraBanc té un calendari molt dur amb els partits d’EuroCup i els duels contra el Reial Madrid i el Baskònia. D’aquesta manera, Luz va assegurar que «és un cop moral» però que «no podem enfonsar-nos amb el calendari que ve perquè serà pitjor». «No hi ha preocupació al vestuari, sabem el que hem de millorar. Cadascu ha de fer un poc mes per ser l’Andorra de pretemporada», sentenciava.

El pivot Moussa Diagne també es va mostrar crític: «No hem tocat la tecla, tenim una mala dinàmica, una mala ratxa, hem d’estar més junts que mai perquè és un moment molt dur». En aquest sentit, va recalcar que «ha estat un cop moral» i que «s’ha de millorar en tot». «És un tema nostre i de l’entrenador, tot i que no hi ha crisis perquè encara queda molta lliga», explicava.

Per altra banda, el capità Oliver Stevic va afirmar que «no estem al nivell que volem» i que «s’ha de millorar en comunicació i físicament». Ibon Navarro també s’explicava de manera similar: «Hem de millorar i ser més durs tant en l’aspecte físic com en el mental. Hem d’anar dia a dia i no ens hem de rendir».

Els números no enganyen

En aquest sentit, les estadístiques a la Lliga Endesa parlen per si soles i si no es pot fer una bona defensa, s’ha de fer un atac impecable, però tampoc és el cas, sobretot i, en bona part, perquè l’encert és molt baix. En aquesta línia el MoraBanc és el cinquè pitjor atac de la competició amb 74,60 punts anotats de mitjana però la vuitena millor defensa amb 79,20 punts rebuts per duel. Altres estadístiques preocupants és que és el pitjor equip de la competició pel que fa a assistències (10,20 de mitjana per duel), el quart pitjor en valoració (71,40 de mitjana per enfrontament), el tercer pitjor en encert en tirs de dos (48,09% de mitjana) i el pitjor en triples (26,09% d’encert de mitjana per partit). Tot i això, en el rebot s’està fent una feina impecable i és el segon millor equip en rebots ofensius (13 de mitjana per partit) i sisè en rebots totals (36,40 de mitjana). També és el quart millor en recuperacions.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT