La cursa individual de la Font Blanca cau del calendari

La prova de travessa en equips SKIMO 2 estarà oberta a júniors i cadets

Per Anna Ribas

Jordi París, Jaume Esteva i Carlo Ferrari, ahir durant la roda de premsa.
Jordi París, Jaume Esteva i Carlo Ferrari, ahir durant la roda de premsa. | JLT

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va presentar ahir el calendari de la Park Piolets copa d’Andorra d’esquí de muntanya 2018/2019 i entre les curses es trobarà a faltar la individual de la Font Blanca. Carlo Ferrari, director tècnic de la federació, va explicar que això es deu al fet que «la individual serà una prova exclusiva de la Copa del Món per motius de reglament». «Ens hauria agradat continuar amb la nostra tradició però sembla que el reglament cada vegada és més estricte i no es pot fer coincidir corredors de les dues competicions», va afegir.

Aquesta no és l’única modificació del calendari d’enguany. La SKIMO 2, que se celebrarà el 24 de febrer, estarà oberta a categories inferiors. Cadets (dels 15 als 17 anys) i júniors (dels 18 als 20 anys) tindran l’oportunitat de participar-hi. «Així els més joves també són partíceps d’aquesta festa», va comentar. D’altra banda, la Crono Escalada de Grandvalira s’ha avançat en el calendari. Ferrari va constatar que aquesta temporada s’han treballat les dates amb la federació catalana perquè siguin el més favorable possibles per a la competició.

D’aquestes proves, es tindran en compte els sis millors resultats i es confeccionaran les classificacions finals de la Park Piolets copa d’Andorra.