El MoraBanc perd contra el Mònaco en un partit molt ajustat (81-73)

El poc encert des de la línia dels tres punts i els petits errors castiguen al conjunt d’Ibon Navarro

Per Miquel López-Egea

Robinson supera a Albicy, avui.
Robinson supera a Albicy, avui. | AS Mònaco

L’AS Mònaco es s'ha sumat avui als botxins del MoraBanc Andorra i l'ha superat a casa seva en un duel molt ajustat de l’EuroCup en el qual ha aconseguit la victòria per 81 a 73. Els del Principat d’Andorra sempre han tingut opcions. No obstant això, ha estat un partit amb unes xifres molt dolentes des dels tres punts: Només un 15% d’encert, és a dir, tres triples anotats de 20 intentats. A més, en el rebot, el Mònaco ha estat superior als tricolor. Moussa Diagne ha estat el jugador més ben valorat del partit amb 13 punts i David Jelínek el més anotador, amb 12 punts aconseguits. Yakuba Ouattara ha estat l’MVP del partit amb 27 punts de valoració.

El primer quart ha començat amb un MoraBanc a poc gas, a remolc del Mònaco, que amb un moment s'ha posat 14 a 6 amb molts bàsquets fàcils sota cistella amb un MoraBanc que estava poc agressiu i no arriscava. En aquest moment, per evitar un desastre major, Ibon Navarro ha optat per canviar la dinàmica del partit i amb Moussa Diagne al camp s'ha remuntat fins a anar, al final del primer quart, amb avantatge, amb un resultat de 18 a 19 a l’electrònic. Després, ha seguit la mateixa dinàmica, molt igualat, amb un estira-i-arronsa. Tot i que els andorrans seguien un poc despistats i permetien tirs fàcils a cistella, no defensaven de manera incisiva. Hi havia molta feina a fer perquè els andorrans no volien cedir una victòria de cap manera.

Quan faltaven tres minuts per acabar el segon quart, era precisament Rafa Luz qui anotava el primer triple, un fet molt preocupant. Tot i això, el MoraBanc seguia frec a frec amb els locals, apostant per un joc interior molt potent. Al final d’aquesta primera part, el resultat era d’empat a 44. Per tant, a la segona part tot estava per fer, s’havia de començar de zero, sense relaxar-se, sense cedir, plantant cara per trencar les males sensacions. No hi havia un altre remei.

Tornar a començar

Així, el MoraBanc començava amb una defensa molt forta en un quart que era totalment dominat pels monegascs. Els locals obrien distància i arribaven a escapar-se de vuit, dominant el rebot mentre l’encert no acompanyava als tricolor, que apostaven pels punts segurs i per les bones penetracions, estratègia perquè els locals no els trenquessin de manera definitiva. En aquest sentit, Whittington anotava un triple estel·lar que donava molt d’aire fresc a un MoraBanc que cometia petits errors i seguia perdent pilotes.

Finalment, en el darrer quart, el MoraBanc ha hagut de remar de valent per aconseguir una victòria que no ha pogut ser. El conjunt andorrà començava retallant les diferències i era Moussa Diagne qui empatava, de nou, per tornar a començar de zero. Una altra vegada. Patró que s’anava seguint constantment en uns cinc minuts en els quals el MoraBanc mantenia els monegascs controlats. Però llavors, ha estat Ouattara qui trencava el partit quan faltaven tres minuts amb un triple perfectament executat. Després Miki Vitali n’anotava un altre de molt oportú i tot seguit, Jelínek en fallava un de decisiu. En aquest precís moment, Lazeric Jones complicava el partit definitivament, i ja, desconcentrats i afectats pels petits errors, els rivals s’acaben d’escapar per acabar el partit 81 a 73.

D’aquesta manera, tot i que la igualtat s'ha mantingut fins al final, el resultat final no ha estat ni molts menys just, ja que el MoraBanc ha mantingut l’actitud fins als darrers minuts, però el cansament i les bones accions dels locals han passat factura. Sobretot amb els inspirats Gerald Robinson i Ouattara.