PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Liberals creuen que encara hi ha temps per tancar les parroquials

Ordino i la Massana han de decidir si volen llistes amb el PS

Els consellers liberals conversen amb Pere López.
Els consellers liberals conversen amb Pere López. | MARICEL BLANCH

Liberals d’Andorra considera que encara hi ha «marge de temps» perquè els comitès parroquials decideixin si volen concórrer en llistes conjuntes amb el PS a les eleccions generals de la pròxima primavera. Així ho va expressar, ahir, el conseller general liberal Ferran Costa, després de ser preguntat sobre la data límit de l’1 de novembre que el secretari general de la formació, Amadeu Rossell, havia proposat per tancar la decisió. Segons va comentar Costa, «la data era a títol orientatiu per anar tancant temes però no és pas una espasa de Dàmocles. Nosaltres sabem més o menys quan seran les eleccions [...], els moviments sempre són el darrer dia i a última hora». 

potestat 

Malgrat aquests comentaris, Costa va voler destacar que aquesta decisió correspon únicament als comitès parroquials: «És potestat seva», va aclarir. Respecte dels moviments ocorreguts en els darrers dies, el liberal va expressar que no tenia «més notícies sobre si el comitè parroquial d’Ordino i el de la Massana s’han pronunciat o no». «Per molt que posis una data, les dinàmiques preelectorals són les que són i cada comitè necessita el seu temps per digerir els processos interns, cada parròquia és un món», va concloure Costa. 


Ara per ara, els comitès parroquials d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp ja s’hi han pronunciat favorablement per a constituir llistes conjuntes amb els candidats del PS. En canvi, Sant Julià de Lòria, Canillo, la Massana i Ordino estan pendents de pronunciar-se però les dues darreres són les parròquies on les llistes conjuntes tenen més opcions de prosperar. PS i L’A van arribar a un acord per proposar llistes parroquials conjuntes als diferents comitès a finals del mes de juny passat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT