PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Fórmula enginyosa»

Els consellers liberals presentaran una esmena per incloure la nova figura jurídica del casament civil per millorar la igualtat entre ciutadans

Debat sobre la unió civil entre homosexuals al Consell General, el 29 de maig de 2014.
Debat sobre la unió civil entre homosexuals al Consell General, el 29 de maig de 2014. | ALEX LARA

«Es una fórmula molt enginyosa per poder normalitzar situacions», considera el conseller liberal Ferran Costa respecte de la intenció del seu grup de presentar una esmena per incloure la nova figura jurídica del «casament civil», que no distingeix entre el matrimoni civil entre una parella heterosexual i la unió civil entre una parella homosexual, com passa actualment. Els liberals faran aquesta proposta tan aviat com puguin presentar esmenes a la Llei Qualificada de la persona i de la família s’admeti i és que sembla que és una espina clavada que té el grup des de l’època de la presidència Pintat, que no hauria vist amb bons ulls aquesta proposta en el moment del debat de la llei que va permetre la unió civil homosexual. 


Pocs consellers de l’hemicicle aconsegueixen parlar del matís semàntic de les paraules, lleu però colpidor, amb l’assertivitat i la passió que demostra Costa: «La paraula casament permet qualsevol unió estable de parella, siguin relacions heterosexuals o homosexuals, indistintament. La nostra llengua ens  permet justament aquest joc per solucionar la realitat social, no som ningú per segrestar la paraula matrimoni, que tothom entén com unes núpcies a l’església».


I segueix argumentant, amb el qüestionament del Coprincipat a l’aire: «El casament civil és una manera que no pot ofendre ni contravenir els posicionaments de ningú, no parlem de matrimoni sinó de dues persones que es casen perquè així ho decideixen sigui quin sigui el seu sexe. Ens satisfà no contravé cap posicionament ideològic de ningú i dona resposta a una realitat totalment implantada al segle XXI».
De moment, Costa explica que no han parlat amb altres grups: «Va ser una cosa que va sorgir fa pocs dies però en comissió sempre hi ha un debat molt franc i molt obert amb totes les forces, amb la qual cosa veurem si es veu com una bona proposta». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT