PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La bruixa afable

El Museu de l’Electricitat planteja una celebració de Halloween enginyosa

Mercè Canals, vestida de civil, un dia d’estiu a Escaldes-Engordany.
Mercè Canals, vestida de civil, un dia d’estiu a Escaldes-Engordany. | Maricel Blanch

Les bruixes ni fan por, ni es mengen els nens. Aquesta serà la primera lliçó que aprendran els participants a l’Escape Show que ha programat FEDA al seu museu demà a la tarda. Amb totes les entrades esgotades i una llista d’espera de 30 persones, les actrius Mercè Canals i Olga Armengol seran les bruixes afables que faran servir l’excusa del Halloween per introduir els nens i nens d’entre 5 i 12 anys en el món de l’electricitat a través de l’enginy. 


«Els escape shows són diferents dels escape rooms perquè necessiten més coordinació de grup, no es tracta d’una competició entre equips sinó que els 30 assistents s’hauran de coordinar entre ells a través de portaveus per aconseguir el resultat, un codi», explica. I malgrat les disfresses de Halloween de les actrius i els assistents, que participaran en un concurs de disfresses, «no farem por, hi ha nens molt petits, no pretenem que no dormin en tota la nit».
Canals i Armengol ja tenen experiència en plantejar escape rooms i escape shows als més petits: «Els encanta i els fa pensar molt: tot això d’haver de buscar codis, obrir caixes o trobar claus. Sempre funciona molt bé. A més crec que és una manera diferent d’introduir els nens en la història d’Andorra». 


El procés de creació del text i de la posada en escena suposa més feina per a les actrius: «Ens hem de currar les proves i això és feina, pel que fa al text, treballem uns paràgrafs introductoris i durant el recorregut hem d’improvisar molt perquè mai sabem com serà la sessió, sense perdre mai el personatge. La veritat és que varia molt l’actuació segons el grup que trobes aquell dia». 
La moda dels escape rooms als museus va començar el curs passat i aquest any es manté amb força. Canals creu que, a part dels beneficis pedagògics que comporta, cal aprofitar l’onada des de la banda dels actors i, de moment, ja tenen cinc actuacions més d’aquest tipus tancades al país que treballen «amb molta cura, perquè a un museu no es pot fer qualsevol cosa». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT