PUBLICITAT

Cardelús, condicionat per l’estat variable de la pista

El pilot s’estrena a Sepang i obté bons registres amb pneumàtics d’aigua

Per El Periòdic

33 Cardelús als entrenaments lliures del Gran Premi de Malàisia, ahir.
33 Cardelús als entrenaments lliures del Gran Premi de Malàisia, ahir. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús va prendre ahir el primer contacte amb el circuit de Sepang. Aquest cap de setmana es disputa el Gran Premi de Malàisia de Moto2 i la jornada d’entrenaments lliures va estar marcada pel canvi de condicions de la pista durant les dues sessions.

Tant al matí com a la tarda, els entrenaments van començar amb l’asfalt humit i es va anar eixugant a mesura que avançava la sessió. Durant l’entrenament del matí, el traçat estava més moll que en la sessió de la tarda i el pilot andorrà va rodar amb pneumàtics d’aigua. Les sensacions van ser bones i, de fet, Cardelús va aconseguir uns bons registres que el van permetre estar, per uns moments, entre el grup capdavanter de la categoria. Però, els canvis de condicions de la pista li van fer perdre posicions. «He cedit terreny pel meu desconeixement de la pista i de les traçades ideals», argumentava.

La millor volta del pilot de Marinelli Snipers durant la primera sessió va ser de 2.13,78 minuts i a la tarda va aconseguir rebaixar el registre. «La millora d’un segon i mig de la tarda respecte al matí mostra que hem anat progressant i cal seguir en la mateixa línia de cara a demà», afirmava el pilot. «No ha estat fàcil adaptar-me al traçat de Sepang en aquesta primera jornada d’entrenaments, ja que l’asfalt no tenia massa grip tret dels últims minuts de cada sessió. Tot i això, hem treballat bé», va valorar Cardelús. De cara als entrenaments i la classificació d’avui, l’andorrà va constatar que té «molt clars els punts on pot millorar» i el marge que té «en cada parcial del circuit». Tot i això, va considerar que «les condicions meteorològiques són molt canviants» a Sepang i espera «que, si més no, siguin les mateixes al llarg de tota la durada de les sessions per poder aprofitar el temps al màxim».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT