PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc acaba amb la llegenda blanca (105-107)

Els tricolor acaben amb la seva ratxa de derrotes i el Madrid, amb la de victòries

Per Miquel López-Egea

Moussa Diagne atura a Anthony Randolph.
Moussa Diagne atura a Anthony Randolph. | ACB PHOTO

Tota ratxa arriba al seu final i de ben segur que molts firmarien sortir d’aquesta com ho ha fet el MoraBanc avui, amb un partit que es recordarà per sempre. Els d’Ibon Navarro han jugat un duel de pur espectacle al WiZink Center en el qual no ha faltat ni l’èpica ni les emocions. Ahir, un cop més, els andorrans han escrit un capítol important en la seva història. Han acabat la ratxa de quatre derrotes consecutives ni més que menys que guanyant a  l’imbatut, al líder, els campions de tot: El Reial Madrid. 

En aquest matx, els locals es s'han quedat literalment en blanc en veure’s superats per un rival crescut, immens, apoteòsic, colossal, genial i brutal. La millor versió del que s’ha pogut veure fins ara, fins i tot millor que la del MoraBanc que ha passat per sobre del Barça Lassa a la final de la Lliga Catalana ACB. A més, cal destacar que la victòria ha arribat imposant-se a un arbitratge injust cap als andorrans.

Per tant, la injecció de moral ha arribat en el millor dia, en el moment més desitjat, en un duel en què Miki Vitali s'ha trobat amb si mateix i ha mostrat de què és capaç, anotant 17 punts i obtenint 19 punts de valoració, a més de tres triples, un dels quals va ser el necessari i imprescindible per endur-se la victòria davant d’un Madrid que s''ha quedat sense arguments des del principi tot i que ho ha intentat de totes maneres, fins al darrer minut, amb un Jaycee Carroll que va anotar 32 punts i va sumar 26 punts de valoració.

Quatre triples d’Albicy

El duel ha començat amb quatre triples consecutius d’Andrew Albicy en els primers cinc minuts, una actuació que ha sorprès i desconcentrat al Reial Madrid, que no es va mostrar fi i que no ha estat capaç d’anul·lar la superioritat tricolor. En aquest moment, els andorrans, liderats també per David Jelínek i Shayne Whittington s'han mostrat especialment inspirats, sobretot des del triple, amb set de tretze tirs aconseguits. Després, tot ha estat anar creixent, guanyant confiança i sabent que la gesta podia ser, que els mals dies podien acabar i que podia tornar la màgia. Que podia tornar el MoraBanc. El final del cicle estava a prop, només calia treballar al 200% i consolidar-se.

En el segon quart, el Madrid s'ha apropat als andorrans a l’electrònic però ha aparegut Dylan Ennis, que començava a mostrar una altra vegada de què és capaç. La pilota circulava, hi havia creativitat i l’encert seguia. La defensa blanca es veia aniquilada i el MoraBanc anava a més, i amb ell, Vitali que, després de les darreres setmanes, tornava en la millor forma.

D’aquesta manera, en tornar de la mitja part, els andorrans han seguit en la mateixa línia, fent una defensa sòlida però agressiva i deixant als madrilenys boca badats. Primer era John Shurna qui començava la festa i després era Shayne Whittington qui mostrava la seva qualitat en anotar sobradament davant de Gustavo Ayón, qui perdia els nervis al veure’s sobrepassat. En aquest moment, s'ha arribat fins als 12 punts de diferència.

Llavors, al darrer quart, quan el Madrid ja havia tret totes les armes, ha apostat per Carroll, que ha seguit fent la vida impossible als andorrans i  anava retallant diferències. Però els andorrans no deixaven de creure en la victòria.

Dos minuts de nervis

 Al final, quan faltaven dos minuts, la feina feta dels andorrans quasi explota pels aires. Sense Luz, Albicy i Whittingon, que eren expulsats per faltes, el MoraBanc s’havia d’emprar a fons i, a mig minut pel final, arribava el pitjor panorama possible: Felipe Reyes aconseguia empatar a 105 punts. Però Ennis ha respost amb autoritat, amb una penetració excel·lent que l’elevava al cel a falta de 3,5 segons i que donava la victòria als andorrans. Després, de lluny, Sergio Llull ho intentava, però es quedava en res. La feina en equip, l’encert i la confiança van permetre que, al final del partit, l’equip recuperés la motivació i es retrobés de la millor manera possible amb la victòria. 


Per altra banda, aquest matx ha simbolitzat la fi de les ratxes: S’ha acabat la mala ratxa tricolor de quatre derrotes consecutives a l’ACB. I ha estat de la millor manera possible: Acabant amb la imbatibilitat del Reial Madrid. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT