PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra se suma a la Setmana europea de la prevenció de residus

La iniciativa pretén sensibilitzar sobre el concepte de prevenció

Per El Periòdic

Entrada del centre de tractament de residus.
Entrada del centre de tractament de residus. | Arxiu ANA

Un any més, Andorra se suma a la celebració de la Setmana europea de la prevenció de residus,  que aquest any se centra en la temàtica dels residus perillosos. A més, totes les parròquies han organitzat un ventall d’activitats per implicar la ciutadania en la necessitat de reduir la generació de residus, que tindran es realitzaran a partir d’aquest dissabte fins al pròxim 24 de novembre.  

«La prevenció és l’alternativa per evitar la producció de residus, centrant els esforços en la reducció en origen i la reutilització dels productes per allargar la seva vida útil», indicava el comunicat que va emetre ahir el Govern, que manifestava que d’aquesta manera es permet «estalviar». En aquest sentit, el Govern va recordar que la gestió dels residus és una repercussió directa i positiva en la reducció dels impactes ambientals vinculats al model actual de consum, i especialment en la lluita contra el canvi climàtic.

La primera de les activitats previstes és l'exposició 'Menys tòxics', organitzada conjuntament per l'Escola d'Art de Sant Julià i Andorra Sostenible, en col·laboració amb el centre comercial illa Carlemany, que acollirà la mostra des del divendres vinent fins al 18 de novembre. Per contra, l'Escola d'Art exposarà la mostra a partir del dia 19 fins al 24 de novembre.

D'altra banda, el dissabte 17 de novembre, a l'Andorra Congrés Centre d'Ordino (ACCO) hi tindrà lloc el mercat de segona mà entre les 10 i les 20 hores. A més, entre les 11 i les 13 hores hi haurà un taller de fabricació de sabons, organitzat pel comú d'Ordino.

Pel que fa a la parròquia de la Massana, des del dia 19 fins al 24 de novembre, es podrà visitar un espai temàtic sobre residus a la biblioteca comunal Antoni Morell. El mateix dia 19, se celebrarà un taller de reciclatge amb macramé i creació de testos a partir de les 18 hores al Centre d'Interpretació del Comapedrosa (CIC) d'Arinsal, així com la lectura animada del conte 'El somni de la terra' a la biblioteca infantil d'Escaldes-Engordany entre les 18 i les 18.45 hores.

El dimarts 20 de novembre tindrà lloc a les 19 hores una xerrada sobre l'amiant al Centre cultural la Llacuna d'Andorra la Vella a càrrec d'Aureli Arribas, organitzat per Agreda i el comú d'Andorra la Vella amb la col·laboració de Mutuand. El dimecres dia 21 a les 18 hores, es farà un taller de jocs de taula amb materials reciclats al CIC, que comptarà amb la col·laboració d'Andorra Sostenible.

Quant al dijous 22 de novembre, Escaldes-Engordany acollirà el taller 'Preparem el Nadal sense residus' entre les 9.30 i les 12 hores a l'Espai Lleure. Posteriorment, a les 11 hores, es projectarà la pel·lícula 'Wall-e' als cinemes illa Carlemany i comptarà amb entrada gratuïta. Ja a la tarda, a l'establiment de Veritas d'Andorra la Vella se celebrarà l'activitat 'Dibuixa i pinta el teu cubell-deixa aquí el teu envàs' entre les 16 i les 20 hores. A més, durant el mateix dia a les 18 hores es projectarà el documental 'Landphilarmonic' al CIC, organitzat pel comú de la Massana.

El dissabte de la mateixa setmana, es realitzarà un taller de sabons i insecticides ecològics a la plaça Sant Miquel del mercat d'Encamp a les 12 hores. Finalment, el diumenge dia 25, Canillo acollirà el mercat de segona mà i intercanvi. A més, es realitzarà un taller sobre 'Neteja sostenible'. La cita està programada de les 10 a les 15 hores al Palau de Gel.

Des dels inicis 

La iniciativa de realitzar la Setmana europea de la prevenció de residus va començar l’any 2009 amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el concepte de prevenció. Andorra s’hi va adherir des del primer moment. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT