PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gelabert celebra acollir una etapa de la Vuelta el 2019

La ministra reconeix negociacions amb Unipublic a llarg termini

Per Miquel López-Egea

Francesc Camp, Toni Martí, Javier Guillén i Fernando Escartín al podi del Santuari de Canòlich.
Francesc Camp, Toni Martí, Javier Guillén i Fernando Escartín al podi del Santuari de Canòlich. | Unipublic / Photogomez Sport

La ministra de cultura, esports i joventut, Olga Gelabert, va celebrar ahir que s’hagi arribat a un acord amb la Vuelta a Espanya perquè la cursa torni a passar un altre any pel Principat. En aquest sentit, va explicar a EL PERIÒDIC, després de l’anunci fet pel mateix mitjà, que «aquesta és una molt bona notícia» i va destacar que el fet que la ronda espanyola vinguí al país «és una manera d’anar potenciant aquest esport i que els nens i els joves s’interessin pel món del ciclisme i per practicar esport». En aquesta línia va manifestar que «cada vegada hi ha més professionals que venen a Andorra i aquesta és una manera perquè la nostra base cada vegada es fixi més en les persones que són famoses o conegudes».

El Govern també té un gran interès en què el Tour faci una parada al Principat els pròxims anys

Tot i que la ministra no va donar detalls sobre la cursa, que es desvelaran el pròxim 19 de desembre a la presentació oficial a Alacant, sí que va indicar respecte al futur de la prova que el ministre de Turisme, Francesc Camp, «sempre està intentant avançar tot, encara que no sigui, o sí, el següent ministre». En aquest sentit, després de reconèixer les negociacions a llarg termini, va afegir que tot i les pròximes eleccions,  «ell sempre deixa les portes obertes a poder continuar negociant perquè hi hagi esdeveniments que puguin seguir fent-se al país».

Per altra banda, Gelabert va recordar que «aquesta prova és un target que busca Andorra Turisme» i que, per tant, «ens hem de felicitar perquè aquest esdeveniment pugui venir l’any que ve». «S’ha demostrat que quan ve el Tour l’impacte és un poc més gran, però La Vuelta és molt coneguda», explicava en referència a la possibilitat d’acollir una etapa de la ronda francesa en els pròxims anys.

De moment, el què sabem segur és que, Andorra, de nou, tornarà a ser la capital del ciclisme. El Principat té moltes opcions de recorreguts, entre elles, un final als Cortals d’Encamp, una opció que va entusiasmar als organitzadors. Aquest any, la cursa sortirà de Torrevieja el 24 d’agost amb una contrarellotge per equips i es dirigirà cap als Pirineus, a Andorra, on es neutralitzarà cap a Aragó o se n’anirà cap a França.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT