Cardelús, a punt de puntuar al Campionat del Món de Moto2

El pilot andorrà acaba 17è en una pista molla i marca el seu millor resultat en aquesta competició

El pilot andorrà Xavi Cardelús competeix durant el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, ahir. | Cardelus Racing Team

El pilot andorrà Xavi Cardelús va obtenir ahir al Gran Premi de la Comunitat Valenciana el seu millor resultat al Campionat del Món de Moto2. Ho va fer amb una magnifica 17a posició, un resultat que el va deixar molt a prop de sumar els primers punts en aquesta competició.

En aquest sentit, això s’hauria pogut aconseguir si la pista no hagués estat totalment molla. El pilot andorrà va fer una molt bona sortida i una gran primera volta, ja que va passar de la 29a a la 22a posició en el seu primer pas per la ratlla d’arribada. No obstant això, a la segona volta, quan mirava de millorar posicions, va patir una caiguda. Després va tornar a l’asfalt i va protagonitzar una efectiva remuntada que el va deixar a dos llocs de les posicions de punts.

Des que va tornar a la pista, el pilot de l’equip Marinelli Snipers es va concentrar en marcar un ritme ràpid i constant, molt semblant al dels rivals que rodaven al voltant del 14è lloc. Això li va permetre remuntar i tancar el Gran Premi amb un relatiu bon resultat, a més de seguir sobre la moto tot i les complicades condicions meteorològiques.

El pròxim cap de setmana estrenarà a Xerès la KTM de l’Angel Nieto Team amb la qual competirà l’any vinent

En aquest aspecte, el pilot andorrà va explicar que el resultat «m’ha deixat un gust agredolç perquè sense la caiguda a la segona volta, crec que podia haver sumat el meu primer punt al Campionat del Món». Tot i això, va recordar que «la valoració és positiva perquè a la primera volta he recuperat ja set llocs i després de caure he començat a rodar de forma molt constant en temps més ràpids que els quatre o cinc pilots que tenia al davant». Així, va manifestar que «he procurat no cometre cap errada tot i que he estat a punt de caure cinc o sis cops, però tal com estava l’asfalt, no es podia rodar sense riscos» i que «he anat recuperant posicions i he aconseguit acabar la cursa obtenint el meu millor resultat de la temporada al mundial». També va considerar que «sense el temps que he perdut en tornar a la pista després de la caiguda, hauria pogut estar amb Raffin lluitant per sumar un o dos punts». «He tornat a recuperar la concentració», sentenciava.

Per altra banda, el pròxim cap de setmana, Cardelús estrenarà al circuit de Xerès la KTM de l’Angel Nieto Team amb la qual disputarà el Campionat del Món de Moto2 2019.