PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detinguts quatre joves per contraban de tabac al Pas de la Casa

A la mateixa operació es controla un menor d'edat i se'ls incauta 2.910 paquets d’un valor de 10.126 euros

Per El Periòdic

Vehicle de la policia.
Vehicle de la policia. | Arxiu ANA

La policia va detenir la setmana passada al Pas de la Casa quatre homes no residents de 19, 20, 23 i 28 anys, i control d’un menor de 15 anys, tots ells indocumentats, com presumptes autors d’un delicte de contraban i associació il·lícita. En una operativa conjunta amb la duana andorrana, els agents van enxampar els detinguts en possessió de 2.910 paquets de tabac d’un valor de 10.126 euros, així com dos turismes, un Peugeot 206 i un Fiat Punto, ambdós amb matrícula francesa.

A més, la policia va detenir aquest dissabte passat a Andorra la Vella una dona no resident 20 anys, com a presumpta autora d’un delicte contra el patrimoni. Els agents van ser requerits per un furt de 22 cartrons de tabac en un establiment comercial de Santa Coloma, d'on l’autora dels fets hauria aconseguit marxar. Posteriorment, es va fer una recerca amb les dades que es van aportar de la detinguda, que va ser controlada en un turisme una vegada havia sortit d’un altre establiment d’Andorra la Vella. Inicialment se li van trobar en la seva possessió 8 cartrons de tabac, que segons les seves manifestacions els hauria sostret en diferents establiments del Principat. Així, es va determinar que el valor total dels 30 cartrons de tabac era de 825 euros. A més, es va poder vincular la detinguda amb una altra denúncia que es va cursar a la policia el 30 d'octubre, per la sostracció de 12 cartrons de tabac (valor: 345 euros), per la qual cosa el valor global dels cartrons sostrets ha estat de 1.170 euros. 

El Cos de Policia ha procedit a la detenció de 15 persones durant aquesta darrera setmana (del 12 al 18 de novembre). Les detencions s'han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (1), el patrimoni (1), la seguretat del trànsit (5) i altres delictes (8).

D'altra banda, la policia va detenir la setmana passada a Andorra la Vella dos homes no residents de 34 i 30 anys, com a presumptes autors el primer d’un delicte d’injúries, amenaces i resistència greu a funcionaris de policia en l’exercici de llurs funcions, i el segon de lesions i danys. Els agents van ser requerits per una baralla a l’interior d’un local d’oci de la capital, on van controlar el primer detingut, que presentava diferents lesions sagnants a la cara. A les dependències policials, i en qüestionar-lo sobre els fets, va tenir una actitud grollera envers els agents. No obstant, i vist que presentava lesions, se'l va traslladar a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va tornar a insultar i amenaçar els agents, i també va oposar resistència. Posteriorment va ser controlada la segona persona, que havia marxat del lloc dels fets, perquè hauria causat les lesions al primer detingut, i hauria trencat les dues portes d’accés del local i una jardinera.

Per últim, la policia va detenir aquest cap de setmana a Encamp una dona resident de 41 anys com a presumpta autora dels delictes contra l’honor, la llibertat, la integritat física i la funció pública. Els agents van acudir al lloc dels fets per una discussió de parella, on la detinguda hauria propinat dos cops de puny al cap i un puntada de peu a la cama esquerra del seu home. Tanmateix, la dona presentava símptomes de trobar-se sota l’efecte de l’alcohol, i va tenir una actitud “del tot irrespectuosa” –diu la policia– tant amb el seu home com amb els agents interventors, proferint insults i amenaces i mostrant una forta resistència a ser detinguda. Una vegada en dependències policials també va donar un cop de puny a l’abdomen d’un dels agents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT