PUBLICITAT

Andorra La Vella

Cinquena temporada de bus gratuït entre Ospitalet i el Pas de la Casa

Estació de tren de l’Ospitalet.
Estació de tren de l’Ospitalet. | WIKILOC / SENDERISME EN TREN

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va anunciar ahir en roda de premsa la cinquena temporada consecutiva del minibus gratuït entre l’Ospitalet i el Pas de la Casa que paguen a parts iguals Andorra Turisme, Grandvalira i l’ajuntament de la localitat francesa d’Ospitalet. Com a novetat, aquest any estarà gestionat per Grandvalira, en lloc de per la Mairie francesa, un aspecte que potser podria deixar la porta oberta que el servei el fes una empresa andorrana, segons va apuntar el ministre, quan va ser preguntat per les queixes que el grup Montmantell va manifestar l’any passat respecte d’aquest servei, que considera «competència deslleial». 

 

Pressupost

Els pressupostos de 2019 preveuen una partida de 18.000 euros, exactament igual que la de 2018 per a totes les despeses al voltant de l’estació de l’Ospitalet. D’aquests, uns 4.500 euros es destinen al pagament del minibus i la resta a la conservació i reparació de l’Espai Andorra, una sala que Andorra Turisme va habilitar a l’estació de tren, amb un conveni de 10 anys amb la SNCF que caduca aquesta temporada. Segons Cinca, ahir el Consell de Ministres no va tractar la renovació d’aquest acord, en el qual Andorra va invertir durant el primer any de vigència 180.000 euros per habilitar l’espai. 

 

Viatgers

Encara que el ministre Portaveu no va poder precisar el número de viatgers que la temporada passada van utilitzar aquest servei, va indicar que estan al voltant del miler. El servei va entrar en funcionament l’any 2014, quan 50.237 passatgers van passar per l’estació d’Ospitalet, segons dades de l’SNCF. Una reestructuració de les línies regionals franceses va fer caure el volum de passatgers l’any següent fins als 17.000 passatgers, segons la mateixa font. El número de trens que s’aturen a l’estació no ha augmentat des d’aleshores, però no obstant això els organitzadors del minibús gratuït consideren el servei satisfactori. 

 

Menys freqüència

Aquest any el bus funcionarà des del 22 de desembre al 21 d’abril. L’any passat es van organitzar sis viatges al dia i aquest any n’hi haurà quatre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT