PUBLICITAT

El Govern treu ferro a la modificació de la llei de les professions liberals

L’Executiu diu que el text afectarà un número «molt limitat» de persones

Per El Periòdic

El conseller del PS, Gerard Alís, al Consell General.
El conseller del PS, Gerard Alís, al Consell General. | Maricel Blanch

La llei d’exercici de professions titulades, i de col·legis i associacions professionals i a la regulació de les professions titulades «no té res a veure amb la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europa» i és una «modificació menor» que «tant sols» canvia dos apartats de la disposició addicional per «resoldre disfuncions» que s’havien observat en l’aplicació de la llei vigent. Així argumenta el Govern les set preguntes efectuades pel consell del PS Gerard Alís el passat 10 d’octubre, que es mostrava «preocupat» pel futur de les professions liberals al país. L’Executiu garanteix que la modificació afectarà «un número molt limitat de professionals».

Respecte al neguit suscitat entre els col·legis professionals, el Govern admet que no van ser consultats, però que la preocupació «està més relacionada amb els elements de la normativa vigent». Tot i això, després de les reunions mantingudes amb el col·lectiu, «el Govern i el grup parlamentari que li dona suport impulsaran i proposaran una sèrie d’esmenes al projecte de llei», un fet que ja es va anunciar fa uns dies.

Alís qüestionava quines mesures es contemplaven per assegurar la incorporació d’aquests professionals al mercat europeu, «tal com preveu la llei, en el marc de les negociacions per l’acord d’associació». Govern nega que una cosa tingui relació amb l’altra i recorda que «Andorra, tot i no formar part de la UE, ha assumit compromisos internacionals pel que fa als reconeixements acadèmics i professionals». En aquest sentit, també argumenta que «la majoria de professionals titulats nacionals i residents tenen titulacions cursades en l’àmbit del mercat interior europeu i contemplades en la directiva de la UE». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT